Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βαυαρία: Που εορτάζεται – Ποιος έχει ρεπό;

Η Βαυαρία γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου – αλλά όχι παντού: Ποιος έχει ρεπό; Που εορτάζεται; Σε 352 βαυαρικούς δήμους η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μια κανονική εργάσιμη ημέρα

Η Κοίμηση της Θεοτόκου πλησιάζει – και το μεγαλύτερο μέρος της Βαυαρίας είναι ευτυχές που έχει αργία. Αλλά δεν μπορούν όλοι να απολαύσουν ένα παρατεταμένο Σαββατοκύριακο.

Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βαυαρία: δημόσια αργία σε όλη τη Βαυαρία. Σε ολόκληρη τη Βαυαρία; Όχι – μόνο στις κοινότητες του 1704 στο κρατίδιο, η 15η Αυγούστου, φέτος Δευτέρα, είναι αργία.

Σε 352 βαυαρικούς δήμους είναι αντίθετα μια κανονική εργάσιμη ημέρα, όταν τα καταστήματα είναι ανοιχτά και οι άνθρωποι πρέπει να πάνε στη δουλειά τους.

Κοίμηση της Θεοτόκου στη Βαυαρία: Δεν είναι αργία στη Νυρεμβέργη

Η Νυρεμβέργη, για παράδειγμα, είναι ένας από τους δήμους που δεν έχει αργία τη Δευτέρα 15 Αυγούστου. Αυτό οφείλεται στους βασικούς κανονισμούς που διέπουν την ημέρα αυτή: είναι αργία μόνο στους δήμους όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως καθολικός.

Ενώ αυτό συμβαίνει στις μεγάλες πόλεις του Μονάχου, του Βίρτσμπουργκ, του Άουγκσμπουργκ και του Ρέγκενσμπουργκ, μεταξύ άλλων, η Νυρεμβέργη μένει με άδεια χέρια.

Το 2021, η Κοίμηση της Θεοτόκου εξακολουθούσε να πέφτει Κυριακή, οπότε δεν υπήρχε μεγάλη αναστάτωση για τη γιορτή. Ωστόσο, δεδομένου ότι πέφτει και φέτος σε εργάσιμη ημέρα, η περιφερειακή διαφορά θα είναι πιο αισθητή.

Έτσι, ενώ τα καταστήματα είναι κλειστά στο Μόναχο και οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν τον ζεστό καιρό, στις 352 κοινότητες, ιδίως στα βόρεια της Βαυαρίας, τα πάντα συνεχίζονται κανονικά στην καθημερινή τους ρουτίνα.

Δημόσια αργία στο μεγαλύτερο μέρος της Βαυαρίας: σύγχυση και σιδηροδρομικό χάος

Το γεγονός ότι σε ορισμένες κοινότητες είναι αργία τη Δευτέρα και όχι στη γειτονική κοινότητα προκαλεί αναπόφευκτα σύγχυση χρόνο με το χρόνο.

Για παράδειγμα, η αργία ισχύει εκεί που ζείτε ή εκεί που εργάζεστε; Ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο τόπος εργασίας, όπως γνωρίζει το nordbayern.de.

Το χρονοδιάγραμμα των υπερτοπικών ταξιδιωτικών προσφορών προκαλεί επίσης συχνά χάος. Ενώ το ωράριο διακοπών ισχύει σε μια κοινότητα, το κανονικό ωράριο εργασίας ισχύει στη γειτονική κοινότητα. Οι επιβάτες πρέπει να ελέγχουν ποιο υπερτοπικό πρόγραμμα δρομολογίων ισχύει κατά περίπτωση.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.