Κορωνοϊός: Η Γερμανία βάζει Ελλάδα στις περιοχές κινδύνου

Η Γερμανία αναθεωρεί την πολιτική της εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, βάζοντας τώρα στο κόκκινο την Ελλάδα, την Ολλανδία αλλά και περιοχές της Δανίας.

Αιτία γι’ αυτή την αλλαγή, φαίνεται να είναι τα ολοένα και περισσότερα κρούσματα κορονοϊού και κυρίως η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών συστήνει να αποφεύγονται ως ταξιδιωτικοί προορισμοί οι συγκεκριμένες χώρες, αλλά και οι περιοχές που αναφέρονται.

Οι Γερμανοί χάνουν άλλους δύο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, κυρίως όμως αναμένεται να έχει επιπτώσεις στο τουριστικό ρεύμα από Γερμανία σε Ελλάδα, με μεγάλες οικονομικές συνέπειες για τον ελληνικό τουρισμό.

Ελλάδα: Απλή περιοχή κινδύνου

Τι χρειάζονται οι ταξιδιώτες που εισέρχονται Γερμανία από Ελλάδα:

  1. Να συμπληρώσουν το DEA (website)
  2. Αρνητικό PCR τεστ (72ώρες) ή τεστ αντιγόνων (48ώρες) – Ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς

Σημείωση: Όσοι έχουν νοσήσει ή έχουν κάνει το εμβόλιο δεν χρειάζονται τεστ παρά μόνο να συμπληρώσουν το DEA (απαιτούνται τα κατάλληλα δικαιολογητικά). Ως απλή περιοχή κινδύνου η Ελλάδα δεν χρειάζεται να μπούνε οι ταξιδιώτες σε καραντίνα. Το μέτρο ισχύει από Κυριακή 18.07.2021

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.