Κορωνοϊός: Η καραντίνα παρατείνεται και πάλι στη Βαυαρία

Στη Βαυαρία ισχύουν και πάλι οι παρατεταμένες περίοδοι καραντίνας λόγω κορωνοϊού. Οι στενές επαφές ενός ατόμου που έχει μολυνθεί με κορωνοϊό πρέπει να μπαίνουν και πάλι σε απομόνωση για τουλάχιστον επτά ημέρες από τις 2 Νοεμβρίου, προτού μπορέσουν να την διακόψουν με τεστ PCR ή γρήγορο τεστ αντιγόνων.

Επίσης, δεν πρέπει να έχουν τα τυπικά συμπτώματα ασθένειας για το Covid-19. Προηγουμένως, το τεστ που τερμάτιζε την καραντίνα ή την απομόνωση ήταν δυνατό μετά από πέντε ημέρες καραντίνας.

Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για τους αυστηρότερους κανόνες είναι η απότομη αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων.

Επιπλέον, η νέα γενική εντολή αναφέρει ότι η περίοδος καραντίνας των πέντε ημερών έχει δείξει ότι συχνά δεν είναι δυνατόν να σπάσει η αλυσίδα της μόλυνσης. “Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι λοιμώξεις μπορούν συχνά να ανιχνευθούν μόνο μετά την πέμπτη ημέρα ή αργότερα”. Η περίοδος επώασης είναι έως 14 ημέρες.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.