Κορωνοϊός: Και η Σουηδία σπεύδει για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Μετά από την Δανία, τώρα και η Σουηδία σκοπεύει να εκδώσει ένα «ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού», όπως έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σουηδία – που είναι μία χώρα η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία – καθώς ακολούθησε από την αρχή μία διαφορετική στρατηγική, με ελάχιστους περιορισμούς , αποσκοπώντας στην «ανοσία της αγέλης» – ανέθεσε σε τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες να αναπτύξουν την υποδομή για τη διαχείριση των σχετικών προσωπικών δεδομένων.

Το νέο πιστοποιητικό θα πρέπει να είναι έτοιμο για χρήση «πριν από το καλοκαίρι», ανέφεραν η υπουργός Υγείας κ. Λένα Χρόγκλεγκρεν και ο υπουργός Ψηφιοποίησης κ. Άντερς Γκέμαν σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Η σκανδιναβική χώρα συμμετέχει σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Κυρίως για να διευκολύνει τα διεθνή ταξίδια που πλήττονται από το lockdown για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ακόμη και αν υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με το εάν τα όρια στην ελεύθερη κυκλοφορία για τέτοιους λόγους θα ήταν νόμιμα.

Σημειώνεται ότι η ΙΑΤΑ , ο παγκόσμιος Οργανισμός Αερομεταφορών , έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της χρήσης του πιστοποιητικού για την ελεύθερη διακίνηση με αεροπλάνο

«Ένα τέτοιο πιστοποιητικό πρέπει να αναγνωριστεί από τις χώρες του κόσμου», τόνισαν. «Για το λόγο αυτό, η Σουηδία συνεργάζεται ενεργά με τον ΠΟΥ και την ΕΕ για να διασφαλίσει ότι τα πιστοποιητικά θα ακολουθούν ένα διεθνές πρότυπο», πρόσθεσαν.

Στήριξε την προσπάθειά μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.