Κορωνοϊός: Πολλοί θάνατοι στη Βαυαρία ήταν πλήρως εμβολιασμένοι

Μεταξύ του ταχέως αυξανόμενου αριθμού θανάτων λόγω κορωνοϊού στη Βαυαρία υπάρχει ένα συγκριτικά υψηλό ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κρατικού Γραφείου Υγείας και Τροφίμων (LGL), το ποσοστό κατά τις τέσσερις εβδομάδες από τις 4 έως τις 31 Οκτωβρίου ήταν λίγο κάτω από το 30%.

108 από τους συνολικά 372 νεκρούς είχαν κάνει και τους δύο εμβολιασμούς, σύμφωνα με την αρχή του Έρλανγκεν. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, το ποσοστό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο, λίγο πάνω από 26 τοις εκατό – 23 από τους 88 θανάτους λόγω κορωνοϊού είχαν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τότε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία ανέφεραν επίσης αύξηση του αριθμού των πλήρως εμβολιασμένων ασθενών εντατικής θεραπείας.

Η πλειονότητα των θανάτων λόγω κορωνοϊού είναι 80 ετών και άνω, οπότε πολλοί είχαν και άλλες ασθένειες.

Πηγή: www.abendzeitung-muenchen.de

Δείτε επίσης

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.