Κορυφαίες γερμανικές εταιρείες δοκιμάζουν “καντίνα 2 κατηγοριών”

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στάσιμο εδώ και εβδομάδες.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου, Klaus Reinhardt, έχει ήδη προτείνει τον κανονισμό 2G (πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους και αναρρωμένους) για εστιατόρια και εκδηλώσεις σε όλα τα ομόσπονδα κρατίδια.

Τώρα αρκετές κορυφαίες γερμανικές εταιρείες προχωρούν ένα βήμα παραπέρα – και κάνουν διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Όπως αναφέρει η “Rheinische Post”, ο φαρμακευτικός κολοσσός Bayer, ο προμηθευτής ενέργειας E.ON και ο πάροχος τουριστικών υπηρεσιών Alltours θέλουν να εισαγάγουν μια “καντίνα 2 κατηγοριών”.

Οι εμβολιασμένοι ή οι αναρρωμένοι εργαζόμενοι επιτρέπεται να τρώνε μαζί στο μέλλον χωρίς περαιτέρω μέτρα προστασίας.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ή οι εργαζόμενοι που δεν επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού τους, ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες απόστασης σε έναν επιπλέον χώρο, να κάθονται πίσω από διαχωριστικούς τοίχους και να φορούν μάσκες.

Όπως αναφέρει περαιτέρω η “Rheinische Post”, υπάρχουν διάφορα πιλοτικά προγράμματα στην Bayer στον τομέα της καντίνας.

Ωστόσο, η πρόσβαση στα κυλικεία θα εξακολουθεί να είναι δυνατή για τα μη εμβολιασμένα άτομα, τόνισαν η Bayer και άλλες εταιρείες.

Τα σχέδια θα συνεχιστούν τώρα σε στενή συνεργασία με τα συμβούλια εργαζομένων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ασφαλιστική εταιρεία Ergo εξετάζει επίσης μια ανάλογη λύση.

Εκτός από τις Bayer, E.ON, Alltours και Ergo, η Deutsche Post, η Deutsche Telekom, η Henkel, η LEG Wohnen, η L’Oréal Deutschland, η RWE, η ThyssenKrupp και η Vodafone θέλουν επίσης να συνεχίσουν να βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην τηλεργασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κύκλοι της Bayer δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι σχηματίζουν ομάδες εργασίας σύμφωνα με τον κανονισμό 2G με δική τους πρωτοβουλία – ομάδες που δεν περιλαμβάνουν ανεμβολίαστα άτομα.

Η εφημερίδα αναφέρει τα εξής: “Οι ομάδες που έχουν οργανωθεί από μόνες τους (π.χ. σε γραφεία πολλών ατόμων ή σε γραφεία ανοικτού χώρου, σε εργαστήρια ή τομείς της παραγωγής) μπορούν να συνεργάζονται ή να πραγματοποιούν διά ζώσης συναντήσεις εργασίας υπό την εθελοντική εφαρμογή του κανόνα 2G (εμβολιασμένοι ή αναρρωμένοι) χωρίς αποστάσεις και μάσκες”.

Πληροφορίες από: bild | Rheinische Post

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.