Κώστας Βλάσης: Θεσπίζεται Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής Διασποράς

Με επιστολή του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης ενημερώνει τους ομογενειακούς φορείς για την πρόθεση της πολιτείας να θεσπίσει την Ημέρα Εορτασμού Ελληνικής Διασποράς.

Στην επιστολή, ο κ. Βλάσης υπογραμμίζει ότι σκοπός της θέσπισης του εορτασμού είναι η αναγνώριση του ιστορικού ρόλου και της πολύτιμης συνεισφοράς της Ομογένειας στη χώρα μας.

Επίσης, αναφέρεται στο ρόλο και στη συμβολή των Ελλήνων του εξωτερικού στην εξέλιξη και στην πρόοδο του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσκαλεί τους απανταχού Έλληνες να γίνουν συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι στην πρωτοβουλία της Πολιτείας και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με την ημερομηνία εορτασμού για την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί μου συμπατριώτες σε ολόκληρο τον κόσμο,

Το 2021 είναι ένα έτος-ορόσημο στην πολυαιώνια διαδρομή του Έθνους μας. Μια κορύφωση στην ιστορική συνέχεια της Ελλάδας, της οποίας οι ρίζες χάνονται βαθιά στο χρόνο. Ο πρόσφατος εορτασμός των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, αποτέλεσε ευκαιρία να αναλογιστούμε τα κατορθώματα του παρελθόντος, αλλά και να οραματιστούμε την Ελλάδα του μέλλοντος.

Βαδίζοντας στα χνάρια της ιστορίας “συναντούμε” τους ‘Έλληνες της Διασποράς και της Αποδημίας να πρωτοστατούν στην σπουδαία αυτή στιγμή για το ελληνικό Γένος. Ο νεοελληνικός διαφωτισμός του Ρήγα Φεραίου και του Αδαμάντιου Κοραή άνθισε στην Κεντρική Ευρώπη στο τέλος του 18ου αιώνα, η Φιλική Εταιρεία ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό, ενώ η ίδια η Επανάσταση ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 1821 στις Παραδουνάβιες περιοχές. Από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους, οι απανταχού Έλληνες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εξέλιξής και προόδου του. Σάρκα από την σάρκα του και κομμάτι από την ψυχή του.

Με αυτές τις σκέψεις μοιράζομαι μαζί σας με χαρά την πρόθεση της Πολιτείας να θεσπίσει τον εορτασμό Ημέρας της Ελληνικής Διασποράς με σκοπό να αναγνωρίζεται και να τιμάται, σε ετήσια βάση, ο ιστορικός ρόλος και πολύτιμη συνεισφορά της Ομογένειας στη χώρα μας.

Σε αυτή την πρωτοβουλία, σας θέλουμε όλους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους. Προσκαλώ όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες, όπου γης, όπως καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ημερομηνία εορτασμού της.

Η συμμετοχή σας θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά έμπρακτη απόδειξη ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο, που δεν είναι άλλος από το να φέρουμε τον Ελληνισμό της Διασποράς πιο κοντά στην μητέρα πατρίδα.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς,

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΛΑΣΗΣ

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.