Κουράζει τους πολίτες το θέμα του εμβολιασμού σιγά σιγά στη Βαυαρία

Η κυβέρνηση του κρατιδίου της Βαυαρίας βλέπει την επερχόμενη κόπωση του πληθυσμού από τον εμβολιασμό όλο και περισσότερο ως πρόκληση για την καταπολέμηση της πανδημίας. “Πρέπει να διαφημίζουμε κάθε μέρα για να βρούμε ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν”, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Κλάους Χόλετσεκ την Τρίτη μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ζήτησε προσφορές εμβολιασμού με λιγότερα εμπόδια. Το εμβόλιο πρέπει τώρα να φτάσει στους ανθρώπους. Θεωρεί πως ο εμβολιασμός θα μπορούσε να χορηγηθεί στους ανθρώπους “πρακτικά στα πεταχτά”.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, το 54% του πληθυσμού της Βαυαρίας έχει λάβει σήμερα ήδη τον πρώτο εμβολιασμό. Περίπου το 38% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Πρόσφατα, είχαν συσσωρευθεί αναφορές ότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα ενδιαφέρον για ειδικές εκστρατείες εμβολιασμού, ιδίως όταν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Πηγή: abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.