Κουρτς: Ο Λάσετ είναι ο κατάλληλος για να ηγηθεί της Γερμανίας

Υπέρ του Άρμιν Λάσετ τάσσεται ανεπιφύλακτα ο Αυστριακός καγκελάριος, διότι είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί της Γερμανίας και ο καθένας θα απολάμβανε να συνεργαστεί μαζί του, όπως είπε σε συνέντευξή τους στο περιθώριο της συνάντησης της ηγεσίας του Ευρωπαϊκου λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), η οποία διοργανώθηκε για να υποστηρiχθεί η προεκλογική εκστρατεία των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU).

Το Xριστιανοδημοκρατικό (CDU) και το Χριστιανοκοινωνικό CSU κόμμα δεν χρειάζονται (φυσικά) συμβουλές από την Αυστρία για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Εκτιμώ όμως τον υποψήφιο καγκελάριο Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών Άρμιν Λάσετ διότι υπήρξε μέχρι τώρα πολύ επιτυχημένος στην διευθέτηση των θεμάτων και την καθοδήγηση του μεγαλύτερου γερμανικού κρατιδίου, της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Είναι ένας ένθερμος Ευρωπαίος, με τον οποίο κάποιος θα απολάμβανε πάντα να συνεργάζεται.

Είμαι πεπεισμένος ότι είναι το κατάλληλο άτομο για να ηγηθεί της Γερμανίας για τα επόμενα χρόνια”, τόνισε σε συνέντευξή του στην “Welt”.

Διαβάζω εδώ και πολύ καιρό ότι θα κερδίσουν οι Πράσινοι, τώρα διαβάζω ότι θα κερδίσει το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), στο τέλος (όμως) αποφασίζει ο ψηφοφόρος και όχι τα Ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

Δεν με ανησυχούν ούτε οι δημοσκοπήσεις, γιατί τελικά τα εκλογικά αποτελέσματα συχνά αποδεικνύονται διαφορετικά από αυτά που είχαν προβλεφθεί. Ένα πράγμα έχω μάθει καλά, ότι δεν θα έπρεπε να δίνει κανείς τόσο μεγάλη σημασία στις δημοσκοπήσεις”, πρόσθεσε ο αυστριακός καγκελάριος

Στην περίπτωση όμως ενός συνασπισμού Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων-Αριστεράς στη Γερμανία, ο Κουρτς φοβάται ένα “τεράστιο πρόβλημα” για την Ευρώπη ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας.

“Η Αυστρία είναι στενά συνδεδεμένη οικονομικά με τη Γερμανία, η Γερμανία είναι η οικονομική ατμομηχανή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εάν υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση στη Γερμανία, τότε αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στη Γερμανία και τη Γερμανία, αλλά τότε θα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για την Ευρώπη ως τόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.