Κριτική: Συμβαίνει κάτι με το γερμανικό DB Navigator;

Μετά τον καιρό και την πολιτική, οι σιδηρόδρομοι είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή “θέματα παραπόνων” μεταξύ των Γερμανών

Επί του παρόντος, για παράδειγμα, έχουν εκφραστεί στο διαδίκτυο παράπονα για την εφαρμογή DB-Navigator. Πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα;

Από Βερολίνο προς Βαυαρία μέσω Μπίτερφελτ;

Για να βρείτε ορισμένες συνδέσεις στην εφαρμογή “DB Navigator” της Deutsche Bahn, πρέπει μερικές φορές να καταφύγετε σε τεχνάσματα.

Σύμφωνα με ένα tweet, η Melanie Henneberger, σύμβουλος του υφυπουργού κινητικότητας του Βερολίνου, βρήκε μια συγκεκριμένη σύνδεση από τη Βαυαρία προς το Βερολίνο μόνο με την καταχώρηση ότι θα ήθελε να ταξιδέψει μέσω του Μπίτερφελτ.

Ο Lennart Fahnenmüller, μέλος του κόμματος των Πρασίνων και σύμβουλος δημόσιων μεταφορών, αναφέρει ότι μόνο αφού μπήκε στη “Via Würzburg” του έδειξαν ένα ταξίδι από τη Νυρεμβέργη προς το Αμβούργο, το οποίο ήταν κάπως πιο αργό, αλλά φθηνότερο.

Στα σχόλια για το tweet, υπάρχουν ακόμη και φήμες για απάτη των σιδηροδρόμων.

Η κατηγορία είναι ότι το App της DB δεν εμφανίζει όλες τις πιθανές συνδέσεις και ότι όσοι δεν τις γνωρίζουν οι ίδιοι ή δεν κάνουν περαιτέρω έρευνα μπορεί να χάσουν φθηνότερες ή πιο βολικές εναλλακτικές συνδέσεις.

Αυτή η δήλωση μπορεί επίσης να βρεθεί με παρόμοιο τρόπο στις τρέχουσες αξιολογήσεις του DB Navigator στο App Store της Google.

Παραπονιούνται επίσης ότι οι καθυστερήσεις ή οι αλλαγές στην πορεία δεν εμφανίζονται σωστά στην εφαρμογή και ότι ορισμένες λειτουργίες, όπως η σύνδεση ή η διαδικασία πληρωμής, δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε.

Η Pro Bahn βλέπει αδυναμίες στη Γερμανία

Μέχρι στιγμής, τόση μεγάλη κριτική. Ωστόσο, τελικά μιλάμε για μερικές δεκάδες σχόλια σε μια εφαρμογή που έχει κατέβει πάνω από δέκα εκατομμύρια φορές μόνο για συσκευές Android. Η συνολική βαθμολογία των 3,8 στα πέντε αστέρια φαίνεται επίσης σταθερή.

Η ένωση επιβατών “Pro Bahn” δεν μπορεί να αναφέρει τίποτα για αυξημένο αριθμό παραπόνων σχετικά με το DB Navigator, σύμφωνα με την έρευνα του BR.

Ο Karl-Peter Naumann της Pro Bahn επιβεβαιώνει ότι ο κρατικός σιδηρόδρομος δεν εμφανίζει όλες τις πιθανές συνδέσεις από το Α στο Β. Αλλά κατά κανόνα υπάρχουν και συνδέσεις που δεν είναι διαθέσιμες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές θεωρητικές επιλογές.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σύμφωνα με τον συνήγορο του καταναλωτή, μπορεί να έχει νόημα να αναζητάτε συνδέσεις στην εφαρμογή άλλοτε με και άλλοτε χωρίς τικ στην επιλογή “Εμφάνιση ταχύτερης σύνδεσης”.

Εάν θέλετε να ταξιδέψετε φθηνά και είστε ευέλικτοι, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή “Εμφάνιση των καλύτερων τιμών μας” μετά την αναζήτηση συνδέσεων.

Ωστόσο, ο Naumann σε καμία περίπτωση δεν λέει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή DB Navigator. Ειδικά σε περιπτώσεις αυθόρμητων αλλαγών, το DB Navigator δεν είναι πάντα γρήγορος και αξιόπιστος.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην επεξεργασία πληροφοριών εντός του ομίλου – εκτός από το γεγονός ότι η διάρκεια μιας διαταραχής δεν είναι πάντα προβλέψιμη.

Συχνά τα δεδομένα εισάγονται στο πληροφοριακό σύστημα μόνο σε προχωρημένο στάδιο, για παράδειγμα επειδή ο εργαζόμενος στο σημείο αντιμετωπίζει πρώτα ο ίδιος τη διαταραχή και στη συνέχεια ενημερώνει σχετικά, ή επειδή δεν υπάρχει άμεση διασύνδεση πληροφοριών μεταξύ του αποστολέα και του επιβάτη.

Τον Ιούνιο, η Stiftung Warentest είχε ήδη εξετάσει τις πτυχές της προστασίας των δεδομένων του DB Navigator με την ευκαιρία του 9-Euro-Ticket.

Η ετυμηγορία: Οι δοκιμαστές διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή είναι κρίσιμη ως προς τη συμπεριφορά της όσον αφορά τη μετάδοση δεδομένων, καθώς διαβιβάζει επίσης στατιστικά στοιχεία χρήσης και πληροφορίες για τον φορέα εκμετάλλευσης δικτύου στον χρήστη και παρέχει επίσης δεδομένα σε μια διαφημιστική εταιρεία.

DB: Δεν υπάρχουν προβλήματα σε παγγερμανικό επίπεδο

Και τι λέει ο ίδιος ο σιδηρόδρομος; Η εταιρεία δεν αναγνωρίζει προβλήματα σε όλους τους τομείς, αλλά σε μεμονωμένες περιπτώσεις θα μπορούσαν να εμφανιστούν σε μια εφαρμογή με περισσότερες από 100 εκατομμύρια μηνιαίες προσβάσεις. “Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνικές εφαρμογές, μπορεί να προκύψουν προβλήματα σε μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά επί του παρόντος δεν βλέπουμε κάτι αξιοσημείωτο”, αναφέρει εκπρόσωπος.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης