Σφοδρή κριτική στον Γερμανό υπουργό Υγείας για τη θανατηφόρα μετάλλαξη

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach (SPD) δέχεται έντονες επικρίσεις για την προειδοποίησή του σχετικά με μια πιθανή δολοφονική παραλλαγή του κορωνοϊού, στην “Bild am Sonntag”.

Lauterbach: Έρχεται μια απολύτως θανατηφόρα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Σύμφωνα με τον Lauterbach, τo φθινόπωρο θα μπορούσε να επανέλθει η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει πλέον καταργηθεί.

Λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων και των πιθανών νέων μεταλλάξεων, ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις θα πρέπει να αναθεωρηθεί εκ νέου μέχρι τότε.

Ίσως λοιπόν χρειαστεί να καταστεί και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, δήλωσε ο Lauterbach.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο για την προστασία από τις λοιμώξεις, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο σε λίγες περιπτώσεις, όπως τα ιατρεία ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Προκειμένου να μπορούν να εφαρμόσουν πιο εκτεταμένα μέτρα, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα πρέπει να κηρύξουν τις περιοχές ως hotspots με απόφαση του τοπικού πολιτειακού κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το νόμο, αυτός ο κανόνας για τα hotspot και την υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε ιατρεία, λεωφορεία και τρένα μπορεί να εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος

Ο ιολόγος, Hendrik Streeck, επέκρινε τον Lauterbach, λέγοντας χαρακτηριστικά στην “Bild” ότι μια παραλλαγή τόσο μεταδοτική όσο η Omikron και τόσο επικίνδυνη όσο η Delta ναι μεν δεν είναι αδύνατη, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να είναι “παραλλαγή – δολοφόνος””.

Ο Streeck δήλωσε επίσης ότι η Γερμανία έχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών και αρκετά άτομα που έχουν αναρρώσει από CoViD και, συνεπώς, υπάρχει μια καλή βασική προστασία.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος για την Προστασία των Ασθενών, Eugen Brysch, από την πλευρά του, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ότι σε κάθε περίπτωση ο φόβος είναι κακός σύμβουλος.

Ως εκ τούτου, όπως είπε, ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θα έπρεπε να αφήσει κατά μέρος τις αποκαλυπτικές προφητείες, τονίζοντας ότι “αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε απροετοίμαστοι στο φθινόπωρο στον αγώνα κατά του κορωνοιού”.

Πηγή: ιατροnet

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.