Ξεκινά η κλιματική προστασία του ιδρύματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης καθορίζει ένα μοντέλο για την προστασία του κλίματος. Το νέο ίδρυμα προστασίας κλίματος υποστηρίζει σε αυτό, προωθώντας την έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα στον τομέα της προστασίας του κλίματος.

Επιπλέον, το κρατίδιο, οι δήμοι, οι εταιρείες και όλοι οι πολίτες μπορούν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές CO2 μέσω πληρωμών αποζημίωσης. Συνεργάτης είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός προστασίας του κλίματος myclimate Deutschland.

Την 1η Ιανουαρίου 2021, το νέο ίδρυμα προστασίας του κλίματος ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί. Υπό την αιγίδα του Ιδρύματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ίδρυμα Προστασίας του Κλίματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης

Το Ίδρυμα Προστασίας του Κλίματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης διαθέτει κεφάλαιο 49,5 εκατομμυρίων ευρώ και υποστηρίζει την κρατική διοίκηση στον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2040.

Με αυτόν τον τρόπο, αντισταθμίζει τις εκπομπές CO2 των αεροπορικών ταξιδιών που σχετίζονται με τα υπουργεία, τις αρμόδιες αρχές και τα πανεπιστήμια.

Οι εταιρείες, οι αγροτικές περιοχές και οι δήμοι καθώς και όλοι οι πολίτες μπορούν επίσης να καταβάλλουν αποζημιώσεις στο ίδρυμα. Για τον απλό υπολογισμό και την άμεση αντιστάθμιση των εκπομπών CO2, το κρατίδιο αναπτύσσει τη δική του εφαρμογή. Υπό την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ιδρύματος Προστασίας του Κλίματος επενδύονται με βιώσιμο τρόπο από το Υπουργείο Οικονομικών της Βάδης-Βυρτεμβέργης στο πλαίσιο της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του καταστατικού ιδρύματος, μπορείτε να βρείτε στο KLIMASCHUTZSTIFTUNG BADENWÜRTTEMBERG – BW STIFTUNG.

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορούμε τώρα να ξεκινήσουμε με το Ίδρυμα Προστασίας του Κλίματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης. Ακόμα και σε περιόδους πανδημίας, δεν πρέπει να παραμελήσουμε τους διεθνείς στόχους για το κλίμα – και με το Ίδρυμα Προστασίας του Κλίματος συμβάλλουμε σημαντικά στο κρατίδιο“, λέει ο Christoph Dahl, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης. “Το κρατίδιο αναλαμβάνει έτσι έναν πρωτοποριακό ρόλο, επειδή κανένα άλλο ομοσπονδιακό κρατίδιο δεν μπορεί να επιδείξει συγκρίσιμα θεμέλια“.

Στρατηγική συνεργασία με το myclimate Deutschland: Το ίδρυμα για την προστασία του κλίματος θα δημιουργήσει έργα προστασίας του κλίματος με τη δική του ομάδα. Επιπλέον, το ίδρυμα θα αναπτύξει τα δικά του εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα.

Το myclimate Deutschland, ένας από τους κορυφαίους παρόχους συμβουλών για την αποζημίωση CO2 και την προστασία του κλίματος. που εδρεύει στο Reutlingen, θα είναι ο στρατηγικός εταίρος.

Το myclimate Deutschland υποστηρίζει το Ίδρυμα Προστασίας Κλίματος της Βάδης-Βυρτεμβέργης κυρίως με στρατηγικές συμβουλές, τον υπολογισμό των εκπομπών CO2 και την εφαρμογή αντιστάθμισης CO2.

Το myclimate παρέχει πιστοποιητικά CO2 από έργα προστασίας του κλίματος που είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα αυστηρότερα ποιοτικά πρότυπα. Επίσης υποστηρίζει το ίδρυμα προστασίας του κλίματος στην ανάπτυξη και υλοποίηση των δικών του έργων προστασίας του κλίματος. Τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Για όλα τα νέα και τις ειδήσεις για το κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Κίνητρο: Η μηχανή της επιτυχίας.
Θέληση: Το όπλο της διάνοιας.
Έμπνευση: Το χρώμα της επιτυχίας.

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση, και πάντα σε ελληνική γλώσσα. Γίνε μέλος στην σελίδα μας, ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.