Ξεκίνησε το «μεγάλο προσκύνημα» στη Γερμανία

Οι προσκυνητές τιμούν τη μνήμη του Μεγάλου Γερμανικού Προσκυνήματος του 1064–1065 που έγινε 30 χρόνια πριν από την Πρώτη Σταυροφορία

Χιλιάδες άνθρωποι ξεκίνησαν με τα πόδια για το μεγαλύτερο προσκύνημα της Γερμανίας.

Οι προσκυνητές ξεκίνησαν πεζοί την πορεία τους από το Ρέγκενσμπουργκ, στην καρδιά της Βαυαρίας, και θα καταλήξουν στην πόλη στο Αλτόετινγκ (Altötting) μετά από τρεις ημέρες.

Η πόλη Αλτόετινγκ είναι τόπος προσκυνήματος από το 865 μΧ, όταν ο Karlmann, δισέγγονος του Καρλομάγνου και βασιλιάς της Βαυαρίας και της Ιταλίας, μετέφερε εκεί την βασιλική αυλή και δώρισε μεγάλο εκκλησιαστικό θησαυροφυλάκιο που περιελάβανε και λείψανο του βραχίονα του Απόστολου Φίλιππου.

Από τότε, έγινε ένας από τους τόπους προσκυνήματος όπου λατρεύονταν τα λείψανα των αποστόλων αλλά και η Παρθένος Μαρία.

Εξοπλισμένοι με σακίδια και κουβαλώντας σταυρούς, οι προσκυνητές τιμούν τη μνήμη του Μεγάλου Γερμανικού Προσκυνήματος του 1064–1065 που έγινε 30 χρόνια πριν από την Πρώτη Σταυροφορία.

Στην πομπή, εκτός από Γερμανούς, συμμετέχουν προσκυνητές και από άλλες χώρες, όπως την Δανία και τη Σουηδία.

H Μαύρη Παναγία του Altötting

Στο Παρεκκλήσι του Ελέους, στον Καθεδρικό ναό της πόλης βρίσκεται το αγαλμα της «Μαύρης Παναγίας» (Black Madonna).

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ναού, το αγαλμα είναι σκαλισμένο σε ασβεστόξυλο και βρίσκεται στον ναό από τον 14ο αιώνα.

Στα τέλη του 15ου αιώνα αναφέρεται ότι έγινε εκεί ένα θαύμα της Παναγίας: ένα νεκρό παιδί επέστρεψε στη ζωή μετά από παράκληση της μητέρας του.

Πηγή: ΣΚΑΙ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης