Οι κτηνίατροι στη Γερμανία γίνονται ακριβότεροι: Τι σημαίνει αυτό;

Τα καταφύγια ζώων στη Γερμανία υποφέρουν επίσης από τον πληθωρισμό: το κόστος της ενέργειας και των τροφίμων αυξάνεται, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται και τα έξοδα για τους κτηνιάτρους.

Για πρώτη φορά από το 1999, τον Οκτώβριο υπήρξε αναπροσαρμογή της κλίμακας τελών..

Για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, η κλίμακα αμοιβών για τους κτηνιάτρους στη Γερμανία αναπροσαρμόστηκε φέτος τον Οκτώβριο – και μάλιστα σημαντικά προς τα πάνω.

Οι γάτες στον κτηνίατρο στη Γερμανία είναι πλέον τόσο ακριβές όσο και οι σκύλοι

Η επόμενη επίσκεψη στον κτηνίατρο με τη νέα κλίμακα τελών μπορεί να συνδέεται με αυξήσεις τιμών άνω του 100%. Για παράδειγμα, πολλοί εμβολιασμοί κοστίζουν πλέον διπλάσια. Επιπλέον, δεν υπάρχουν πλέον γενικές διαφορές στη θεραπεία των γατών και των σκύλων.

Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα μικρό γατάκι ή ένα μεγάλο σκύλο: η βασική τιμή για μια εξέταση είναι τώρα 23,62 ευρώ με ενιαία χρέωση.

Προηγουμένως, ήταν λίγο κάτω από 9 ευρώ για τις γάτες και πάνω από 10 ευρώ λιγότερο για τους σκύλους στα 13,47 ευρώ.

Ανάλογα με την προσπάθεια και τις δυσκολίες, ο γιατρός μπορεί επίσης να χρεώσει περισσότερο από αυτή την απλή τιμή. Επομένως, αξίζει να ρωτήσετε εκ των προτέρων πόσο θα είναι η αύξηση.

Η διατήρηση ζώων γίνεται θέμα κόστους στη Γερμανία

Η Γερμανική Ένωση για την Προστασία των Ζώων φοβάται ότι ακόμη περισσότερα σκυλιά και γάτες θα παραδίδονται τώρα σε καταφύγια ζώων λόγω του υψηλού κόστους.

Η διατήρηση ενός κατοικίδιου ζώου είναι όλο και περισσότερο θέμα κόστους, ιδίως όταν το ζώο γερνάει και αρρωσταίνει. Το συνολικό κόστος διατήρησης ενός σκύλου για 14 χρόνια κυμαίνεται μεταξύ 12.000 και 17.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθός του.

Η ασφάλιση υγείας για τα ζώα στη Γερμανία δεν είναι εύκολη λύση

Ενόψει της αύξησης του κτηνιατρικού κόστους, όποιος σκέφτεται να ασφαλίσει το κατοικίδιό του με ιδιωτική ασφάλιση υγείας πρέπει επίσης να υπολογίζει σημαντικά υψηλότερα ασφάλιστρα.

Το πόσο θα συνεισφέρει η ασφαλιστική εταιρεία σε μια αναγκαία επέμβαση πρέπει να καθοριστεί πριν από την επέμβαση με τη βοήθεια ενός σχεδίου θεραπείας και κόστους.

Ορισμένα συμβόλαια δεν καλύπτουν ρητά ορισμένους τομείς, όπως η ακριβή οδοντιατρική θεραπεία. Αυτά είναι πλέον αρκετά συνηθισμένα, επειδή πολλοί γιατροί έχουν υποβληθεί σε πρόσθετη εκπαίδευση ως κτηνιατρικοί οδοντίατροι και διαθέτουν επίσης τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Ωστόσο, μπορεί να έχει νόημα μια υψηλότερη απαλλαγή για το κόστος της χειρουργικής επέμβασης, ώστε η ασφαλιστική κάλυψη να μην είναι υπερβολικά ακριβή.

Ένα συμβόλαιο που καλύπτει όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των μικροεξετάσεων ή των φαρμάκων, δεν φαίνεται να έχει οικονομικό νόημα ούτως ή άλλως.

Όλο και περισσότερα κατοικίδια στη Γερμανία παρά την αύξηση του κόστους

Μετά την πανδημία Corona, υπάρχουν σημαντικά περισσότερα κατοικίδια ζώα στη Γερμανία- οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των επιπλέον ζώων σε ένα εκατομμύριο.

Η Κεντρική Ένωση Ειδικών Ζωοφιλικών Επιχειρήσεων της Γερμανίας (ZZF) βλέπει μια αυξανόμενη ανάγκη εδώ σε καιρούς Corona: “Σε εποχές με γραφεία στο σπίτι και περιορισμένες επαφές, οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο με τα κατοικίδιά τους. Επιπλέον, πολλά νέα ζώα μετακόμισαν στα νοικοκυριά, γεγονός που είναι ιδιαίτερα αισθητό στον αυξανόμενο αριθμό των γατών”, σημειώνει ο πρόεδρος του ZZF Norbert Holthenrich.

Καταφύγια ζώων όλο και πιο υπερφορτωμένα

Ωστόσο, ορισμένα κατοικίδια παραδόθηκαν σε καταφύγια ζώων μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που ακολούθησε το τέλος του Lockdown και την επιστροφή των ιδιοκτητών τους από το γραφείο.

Πολλές τοπικές εγκαταστάσεις για την προστασία των ζώων αισθάνονται συγκλονισμένες από αυτό και έχουν πλέον επιβάλει πάγωμα της εισδοχής, όπως το καταφύγιο μεγάλων ζώων στο Βερολίνο στις 22.07.2022, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε παγγερμανικό επίπεδο.

Ο αριθμός των σκύλων και των γατών αυξανόταν συνεχώς και πριν από αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο αριθμός των ιδιοκτητών σκύλων στη Γερμανία, για παράδειγμα, έχει περίπου διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.