Λαχειοφόρος αγορά με ποδήλατα για άπορους στο Μόναχο

Μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους, ο σύλλογος Kulturlust του Haidhausen ξεκινά και πάλι τη λεγόμενη λαχειοφόρο αγορά ποδηλάτων.

Επειδή οι διοργανωτές αναμένουν μεγάλη προσέλευση, όχι μόνο λόγω των πολλών ανθρώπων από την Ουκρανία, υπάρχει ακόμη ανάγκη για δωρεές ποδηλάτων από τους κατοίκους του Μονάχου.

“Ποδήλατα για όλους” – αυτό είναι το σύνθημα του Oguz Lüle και της ένωσης Kulturlust: η αξιοσημείωτη εκστρατεία συνεχίζεται από το 2010, και μετά από ένα διάλειμμα λόγω της πανδημίας το 2021, καλοδιατηρημένα ποδήλατα θα βρουν και πάλι ιδιοκτήτες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτή την πολυτέλεια.

Oguz Lüle: “Αυτή τη φορά περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο”

Τα ποδήλατα διατίθενται πρακτικά δωρεάν σε “οικονομικά αδύναμους” που έχουν ανάγκη – όπως συνταξιούχους, δικαιούχους Hartz IV, ανέργους ή πρόσφυγες. Τα ποδήλατα προέρχονται από ιδιωτικές δωρεές – περίπου 1.300 έχουν διανεμηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

“Αυτή τη φορά περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο”, λέει ο Oguz Lüle. “Χρειαζόμαστε περισσότερα ποδήλατα!” Ο Lüle αναμένει περίπου 160 άτομα να έρθουν στη λαχειοφόρο αγορά στην Bordeauxplatz (Κυριακή 31 Ιουλίου, 4μμ), αλλά μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο 90 ποδήλατα.

Τα ποδήλατα εξακολουθούν να λείπουν για τη λαχειοφόρο αγορά

Η ομάδα Kulturlust κάνει τα πάντα σε εθελοντική βάση, συλλέγει τα ποδήλατα και τα προετοιμάζει. Φυλάσσονται στο σπίτι του φίλου του Lüle, Tampe Sahny, στο Johanneskirchen, ο οποίος παραχωρεί τις εγκαταστάσεις του για τα καλοδιατηρημένα ποδήλατα. Ο Devin Bayer, ειδικότερα, τον υποστηρίζει στην προετοιμασία της εκστρατείας.

Εδώ και μερικά χρόνια, τα ποδήλατα διανέμονται σε λαχειοφόρο αγορά έναντι συνεισφοράς πέντε ευρώ για τα έξοδα – με τον λαχνό της λαχειοφόρου αγοράς, οι έχοντες ανάγκη λαμβάνουν ένα ποδήλατο που είναι εγγυημένα σε καλή κατάσταση.

Κατά κανόνα, οι αγοραστές πρέπει να αποδεικνύουν την κοινωνική τους ανάγκη – όπως το να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ΙΙ, το καθεστώς του πρόσφυγα ή το πάσο του Μονάχου.

Αναμένονται πολλοί πρόσφυγες από την Ουκρανία

“Είναι βέβαιο ότι αυτή τη φορά θα έρθουν πολλοί πρόσφυγες από την Ουκρανία”, πιστεύει ο Oguz Lüle. “Είναι καλά ενημερωμένοι και εξαιρετικά οργανωμένοι.” Λέει ότι η ομάδα του θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοηθούν.

Όποιος λοιπόν έχει ακόμα ένα ποδήλατο αλλά δεν το χρησιμοποιεί πλέον, παρακαλείται να επικοινωνήσει με τον σύλλογο Kulturlust. Τα ποδήλατα μπορούν να παραληφθούν κατόπιν συνεννόησης. Επικοινωνήστε μαζί τους στο τηλέφωνο 089/95415385 ή στο e-mail info@kulturlust.de.

Πού και πότε: Κυριακή 31 Ιουλίου, 4 μ.μ., στην πλατεία Bordeauxplatz στο Haidhausen. Τα ποδήλατα είναι ταξινομημένα σε γυναικεία, ανδρικά και παιδικά.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.