Λείπουν οι νεκροφόρες από τους νεκροθάφτες της Γερμανίας

Οι νεκροθάφτες στη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία έχουν δυστυχώς μεγάλη ζήτηση μετά την καταστροφή από τις πλημμύρες: 175 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταστροφικές πλημμύρες. Αλλά και οι ίδιοι οι νεκροθάφτες επηρεάζονται εν μέρει από την καταστροφή.

Όπως εξήγησε την Πέμπτη ένας εκπρόσωπος της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ορισμένες εταιρείες έχουν εν μέρει έλλειψη σε νεκροφόρες: “Υπάρχει μόνο ένας πολύ περιορισμένος αριθμός οχημάτων, είναι περιζήτητα και αναντικατάστατα προς το παρόν”.

Πολλά από τα αυτοκίνητα που επλήγησαν ήταν σταθμευμένα σε γκαράζ δίπλα σε γραφεία τελετών κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών και στη συνέχεια γέμισαν με νερό, όπως και τα καταστήματα.

Ωστόσο, “λείπουν μόνο από μεμονωμένες επιχειρήσεις”. Έτσι, είναι δυνατόν να αλληλοϋποστηρίζονται δανείζοντας άθικτα οχήματα για μεταφορά σορών σε συναδέλφους. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα οχήματα είναι κατά παραγγελία και παράγονται μόνο κατόπιν αιτήματος. Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. Η συνολική ζημιά δεν είναι ακόμη σαφής.

Γραφεία τελετών της εθνικής ένωσης έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις πλημμύρες στο Βούπερταλ, το Ahrweiler, το Euskirchen και το Hagen. “Είχαμε νερό στα γραφεία αρκετών συναδέλφων”, ανέφερε ο εκπρόσωπος. Ωστόσο, δεν επλήγησαν από τις πλημμύρες ούτε οι ψυκτικοί θάλαμοι ούτε οι νεκροί.

Στην περιφερειακή ένωση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είναι εγγεγραμμένοι περισσότεροι από 1050 διαχειριστές γραφείων τελετών – η Ρηνανία-Παλατινάτο φέρεται να έχει περισσότερα από 200 μέλη.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.