Ριζικό «λίφτινγκ» στα χαρτονομίσματα του ευρώ με ελληνική υπογραφή

Μετά από είκοσι και περισσότερα χρόνια τα χαρτονομίσματα του ευρώ θα αλλάξουν ριζικά.

Μάλιστα, η Κριστίν Λαγκάρντ έχει αποφασίσει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επιλέξει νέα σχέδια με τη βοήθεια του κοινού, των πολιτών της ευρωζώνης.

Ομάδες εργασίας θα πάρουν ιδέες από δείγματα από πολιτών, τα λεγόμενα focus groups, για το τι πρέπει να αλλάξει στην εμφάνισή τους.

Η διαδικασία επανασχεδιασμού

Με βάση αυτές τις προτιμήσεις, μια επιτροπή καλλιτεχνών και επιστημόνων από διάφορες ειδικότητες θα κάνει προτάσεις για νέα μοτίβα.

Μετά, η ΕΚΤ θα ζητήσει από το κοινό, να ψηφίσει ποιο προτιμά.

Στη συνέχεια, οι σχεδιαστές θα πιάσουν δουλειά πάνω στο επιλεχθέν μοτίβο.

Η επιτροπή που θα συμβουλεύσει την ΕΚΤ για τη νέα όψη των ευρώ έχει έναν Έλληνα, τον γλύπτη και καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Κώστα Βαρώτσο.

«Είναι αξιοπερίεργο που δεν υπάρχει ένα δυνατό ελληνικό στοιχείο για να χαρακτηρίζει τους ίδιους τους Ευρωπαίους, που έχουν πολλή Ελλάδα μέσα τους.

Θα πρέπει να υπάρχει μια σηματοδότηση αυτών των δύο βασικών αξόνων που όρισαν την ευρωπαϊκή κοινότητα: δηλαδή η αρχαία ελληνική γραμματεία και το ρωμαϊκό δίκαιο», δήλωσε ο κ. Βαρώτσος στο ενημερωτικό οικονομικό ένθετο της ΕΡΤ «Αριθμοί» και στον δημοσιογράφο Ηλία Σιακαντάρη.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.