Λήγει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Γερμανία στις 25.11

Οι πιθανοί μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι SPD, Πράσινοι και FDP δεν θέλουν να παρατείνουν τη νομική βάση για εκτεταμένους περιορισμούς κατά της πανδημίας στη Γερμανία.

Η “επιδημική κατάσταση εθνικής εμβέλειας” πρόκειται να λήξει στις 25 Νοεμβρίου μετά από περίπου 20 μήνες. Οι τρεις κοινοβουλευτικές ομάδες ανέφεραν την Τετάρτη ως κύριο λόγο την πρόοδο των εμβολιασμών.

Ωστόσο, για μια μεταβατική περίοδο έως τις 20 Μαρτίου 2022, τα κρατίδια θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν λιγότερο ολοκληρωμένες κατευθυντήριες γραμμές.

“Το κλείσιμο των σχολείων, τα lockdown και οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας δεν θα υπάρχουν πλέον σε καμία περίπτωση σε μας και είναι επίσης δυσανάλογα στην παρούσα κατάσταση”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Dirk Wiese.

Μεταξύ άλλων, τα ομόσπονδα κρατίδια θα μπορούν να διατάξουν τα εξής: Υποχρεωτικές μάσκες, κανόνες πρόσβασης μόνο για εμβολιασμένα, αναρρωμένα και άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ, κανόνες υγιεινής, απαιτήσεις τήρησης απόστασης, συλλογή δεδομένων επαφής.

Μέχρι τώρα, οι απαιτήσεις της πανδημίας σύμφωνα με τον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις συνδέονταν με το γεγονός ότι το κοινοβούλιο έχει καθορίσει την εθνική κατάσταση επιδημίας.

Το γερμανικό κοινοβούλιο το έκανε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020 και το ανανέωσε αρκετές φορές – τελευταία στα τέλη Αυγούστου.

Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λήγει αυτόματα μετά από τρεις μήνες χωρίς παράταση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.