Λοιμωξιολόγος Kekulé: Το AstraZeneca είναι εμβόλιο δεύτερης κατηγορίας

Ο λοιμωξιολόγος Alexander Kekulé θεωρεί ότι το AstraZeneca και άλλα εμβόλια φορέων κατά του Covid-19 είναι εμβόλια δεύτερης κατηγορίας.

“Πρέπει να διαπιστωθεί αυτό”, είπε ο επιδημιολόγος στο “ntv.de”. “Αλλά μπορείτε επίσης να προστατευτείτε επαρκώς με ένα εμβόλιο δεύτερης κατηγορίας, όπως ακριβώς φτάνετε στον προορισμό σας έχοντας κλείσει την δεύτερη θέση στο τρένο”, δήλωσε ο Kekulé για το AstraZeneca και τα άλλα εμβόλια φορέων.

Ο κόσμος μπορεί να είναι ευχαριστημένος που υπάρχουν εμβόλια φορέων, τουλάχιστον εφόσον τα εμβόλια mRNA δεν είναι ακόμη αρκετά διαθέσιμα.

Ο Kekulé υποθέτει ότι θα υπάρξουν νέα και βελτιωμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στα τέλη του καλοκαιριού.

“Περιμένω εμβόλια γενιάς 2.0, τα οποία επίσης θα λειτουργούν αξιόπιστα έναντι των νέων μεταλλάξεων, από περίπου τον Σεπτέμβριο.”

Ο Kekulé επίσης δεν αποκλείει ένα γενικό εμβόλιο που θα είναι αποτελεσματικό έναντι όλων των μεταλλάξεων του ιού στο μέλλον.

“Ένα τέτοιο εμβόλιο, το οποίο για τεχνικούς λόγους πιθανότατα θα μπορούσε να παραχθεί με βάση το mRNA, θα μπορούσε τότε να είναι το καθολικό όπλο κατά του νέου ιού”, δήλωσε ο Kekulé.

Μην μαθαίνεις τα νέα για τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.