Η Lufthansa ακυρώνει 34.000 πτήσεις για το καλοκαίρι

Μία στις 10 πτήσεις, δηλαδή συνολικά 34.000, στο θερινό πρόγραμμα της Lufthansa ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το περιοδικό Wirtschaftswoche.

Ο αριθμός των πτήσεων που ακυρώνονται αφορά την περίοδο 26 Μαρτίου – 29 Οκτωβρίου 2023 και θα φτάνει τις 500 ημερησίως.

Οι πτήσεις που επηρεάζονται αφορούν τα αεροδρόμια Φρανκφούρτης και Μονάχου, ενώ εκπρόσωπος του αερομεταφορέα ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω ακυρώσεις.

Η Lufthansa θα ακυρώσει πτήσεις σε δρομολόγια τα οποία έχουν πολλαπλές συχνότητες συνδέσεων την ίδια ημέρα, προσφέροντας έγκαιρα αντικατάσταση πτήσης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να προληφθεί άλλο ένα καλοκαίρι χάους στα αεροδρόμια.

Παρά τις προσπάθειες, η βιομηχανία συνεχίζει να υποφέρει από ελλείψεις προσωπικού, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας.

Οι ακυρώσεις στον όμιλο Lufthansa μπορεί να συνεχιστούν και στις θυγατρικές του όπως οι Eurowings, Brussels και Swiss.

Την ίδια ώρα, λόγω της απεργίας των εργαζομένων υπηρεσιών εδάφους και ασφάλειας σε επτά αεροδρόμια, η Lufthansa αναγκάστηκε να ακυρώσει την Παρασκευή περί τις 1.300 πτήσεις από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο.

Πηγή: TornosNews

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.