Lufthansa: 100.000 επιβάτες – θύματα της απεργίας μόνο στη Φρανκφούρτη

Αισθητός αναμένεται να είναι ο αντίκτυπος της χθεσινής, προειδοποιητικής απεργίας του προσωπικού εδάφους στη Lufthansa και τις επόμενες ημέρες, καθώς ενδέχεται να εξακολουθήσουν να υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν προγραμματισμένες ακυρώσεις πτήσεων την Πέμπτη, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία, ενώ δεν προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω απεργίες μέχρι τον επόμενο γύρο διαπραγματεύσεων, στις 3 και 4 Αυγούστου.

Εν μέσω των καλοκαιρινών διακοπών, μια προειδοποιητική απεργία του προσωπικού εδάφους της Lufthansa παρέλυσε το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Μόνο στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας, 725 από τις 1.160 προγραμματισμένες πτήσεις ακυρώθηκαν την Τετάρτη, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης του αεροδρομίου Fraport.

Αυτό επηρέασε επίσης τις πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιριών, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται από το προσωπικό εδάφους της Lufthansa.

Σχεδόν 100.000 ταξιδιώτες στη Φρανκφούρτη επηρεάστηκαν από την μονοήμερη, προειδοποιητική απεργία. Στους πελάτες προσφέρθηκαν διαφορετικές λύσεις ανάλογα με τον προορισμό τους, όπως είπε εκπρόσωπος της Lufthansa.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες χωρητικότητες ήταν πολύ περιορισμένες.

Μεγάλο διάστημα αναμονής για νέες πτήσεις

Μεγάλες ουρές, κυρίως από ξένους ταξιδιώτες που είχαν εγκλωβιστεί στη Φρανκφούρτη σχηματίστηκαν στο απεργιακό αεροδρόμιο την Τετάρτη.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας είχε ζητήσει εκ των προτέρων από τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την εταιρία ψηφιακά, αν αυτό ήταν δυνατόν, για να οργανώσουν νέες πτήσεις ή την προσωρινή τους διαμονή.

Λόγω του γεγονότος ότι οι περισσότερες πτήσεις είναι κλεισμένες για το επόμενο διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού άμεσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ταξιδιώτες ενδέχεται να χρειαστεί να περιμένουν αρκετές ημέρες για την πτήση τους.

Η Lufthansa αναμένει περαιτέρω επιπτώσεις ακόμη και μετά τη χθεσινή ημέρα της απεργίας. Ενόψει του ερχόμενου Σαββατοκύριακου, που ξεκινούν οι σχολικές, καλοκαιρινές διακοπές στη Βαυαρία και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η εταιρία εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για να επανέλθει η πτητική λειτουργία σε κανονικά, επίπεδα, το συντομότερο δυνατό, όπως σημείωσε.

Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρξουν μεμονωμένες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή, εξήγησε η αεροπορική εταιρία. Πάντως, η Lufthansa τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες προγραμματισμένες ακυρώσεις πτήσεων την Πέμπτη.

Ποιοι έχουν δικαίωμα επιστροφής χρημάτων

Το κατά πόσον οι επιβάτες των ακυρωμένων πτήσεων δικαιούνται επιστροφή χρημάτων ή αποζημίωση πρέπει να εξεταστεί ατομικά, δήλωσε η Sabine Cofalla, διευθύνουσα σύμβουλος της συμβιβαστικής επιτροπής για τις δημόσιες επιβατικές μεταφορές (SÖP).

Αυτό εξαρτάται από το αν το απεργιακό, προσωπικό εδάφους απασχολείται από την ίδια τη Lufthansa ή όχι. Επομένως, είναι σημαντικό οι ταξιδιώτες να καταγράφουν όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την πτήση τους.

Το συνδικάτο Verdi είχε καλέσει περίπου 20.000 άτομα του προσωπικού εδάφους της Lufthansa σε μονοήμερη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη, 27 Ιουλίου η οποία εκίνησε στις 3.45 π.μ. τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε σήμερα, Πέμπτη, 28 Ιουλίου, στις 6 π.μ..

Πηγή: money-tourism.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.