Η Lufthansa αναμένει την καλύτερη χρονιά πωλήσεων της ιστορία της

Τέλος της μεγάλης εποχής των Jumbo: Παραδόθηκε το τελευταίο 747

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, Lufthansa, ανακοίνωσε ότι αναμένει να καταγράψει κέρδη 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2023, την καλύτερη χρονιά πωλήσεων στην 70χρονη ιστορία της εταιρείας.

Η Lufthansa πιθανότατα θα αποκομίσει κέρδη 2,6 δισ. το 2023

Η Lufthansa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι, κατά τη διάρκεια του 2023, η εταιρεία προβλέπεται να πραγματοποιήσει τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη της μέχρι σήμερα.

Η διεθνής εταιρεία αναμένει να πραγματοποιήσει κέρδη 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τη λήξη του έτους, έχοντας ήδη αποκομίσει καθαρό κέρδος ρεκόρ ύψους 881 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου – αύξηση 259 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με τα στοιχεία του ίδιου τριμήνου του 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Carsten Spohr εξήγησε ότι οι υψηλές τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες αναμένεται να παραμείνουν σε ισχύ στο άμεσο μέλλον, ευθύνονται για την εκτίναξη των κερδών.

Το προηγούμενο ρεκόρ της εταιρείας είχε σημειωθεί το 2017, όταν η αεροπορική εταιρεία έφερε κέρδη λίγο κάτω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει την πίεση της αγοράς για την επιλογή αεροπορικών εταιρειών

Μπορεί η Lufthansa και άλλες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες να έχουν προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις τιμών τους τελευταίους μήνες, αλλά πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Greenpeace σχετικά με το κόστος των ταξιδιών στην Ευρώπη με τρένο έναντι του αεροπλάνου αποκάλυψε πώς οι ταξιδιώτες πιέζονται να πετάξουν, παρά το γεγονός ότι η αεροπορική βιομηχανία είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που σχετίζονται με τις μεταφορές στην ΕΕ.

Ενώ οι πτήσεις γίνονται όλο και πιο ακριβές σε όλη την ήπειρο, το ταξίδι με τρένο εντός, προς και από τη Γερμανία εξακολουθεί να είναι 51% πιο ακριβό από το αεροπορικό ταξίδι.

Σε ορισμένες διαδρομές, για παράδειγμα μεταξύ Αμβούργου και Μονάχου, η χρήση του τρένου ήταν πάντα φθηνότερη.

Ωστόσο, εάν οι ταξιδιώτες θέλουν να διασχίσουν τα σύνορα προς την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία ή τις σκανδιναβικές χώρες, ένα ταξίδι στο αεροδρόμιο σημαίνει πάντα ή σχεδόν πάντα ότι το ταξίδι είναι φθηνότερο.

Στην πιο ακραία περίπτωση, το ταξίδι με αεροπλάνο μεταξύ Κολωνίας και Μάντσεστερ είναι πέντε φορές φθηνότερο από το ταξίδι με το τρένο.

Ο λόγος για αυτή την απόκλιση μεταξύ του κόστους του εσωτερικού ταξιδιού και του ταξιδιού πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα είναι ότι η Γερμανία είναι μία από τις μοναδικές χώρες που επιβάλλει υψηλότερο φόρο στις πτήσεις εσωτερικού από ό,τι στα τρένα (19 τοις εκατό έναντι 7 τοις εκατό).

Με τις αεροπορικές εταιρείες να επωφελούνται από μεγάλες επιδοτήσεις και να προωθούν επιθετικές στρατηγικές τιμολόγησης, το ταξίδι με τρένο έχει γίνει ένας τρόπος μεταφοράς που είναι εφικτός μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Υπό το φως των ευρημάτων της μελέτης, η Greenpeace κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μειώσουν τις επιδοτήσεις για τις αεροπορικές εταιρείες και να παράσχουν “μαζικές επενδύσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της σιδηροδρομικής υποδομής, την αύξηση της χωρητικότητας των σιδηροδρομικών δικτύων και την ταχύτερη λειτουργία των σιδηροδρόμων, ιδίως στις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης