Μάας: Θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν από τις πράξεις τους

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τους Ταλιμπάν ότι εμποδίζουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για τους Αφγανούς που πιθανόν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φύγουν από τη χώρα

«Θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν από τις πράξεις τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι παρεμποδίζουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στους Αφγανούς υπηκόους που είναι υποψήφιοι για αποχώρηση από τη χώρα.

«Αυτό που είναι σημαντικό, είναι η συγκεκριμένη μεταβατική φάση να είναι ειρηνική και τούτο θα εξαρτηθεί από αυτό που η μεταβατική κυβέρνηση θα κάνει πραγματικά από τη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα και εάν εμείς μπορούμε να πιστέψουμε τις δηλώσεις της», επισήμανε ο Χάικο Μάας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Θα δούμε τι θα πρέπει να πιστέψουμε τις επόμενες ημέρες. Συζητήσαμε το θέμα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως θα κρίνουμε τους Ταλιμπάν από τις πράξεις τους», συμπλήρωσε.

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τους Ταλιμπάν ότι εμποδίζουν την πρόσβαση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ για τους Αφγανούς που πιθανόν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φύγουν από τη χώρα.

«Οι Ταλιμπάν εγκατέστησαν σημεία ελέγχου παντού στην πόλη και ελέγχουν όλη την περιοχή και τα περίχωρα του αεροδρομίου», τόνισε.

Οι μόνοι στους οποίους επιτρέπεται να εισέλθουν στο αεροδρόμιο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ξένοι, όμως κανένας ντόπιος εργαζόμενος ή Αφγανός πολίτης» δεν έχει πρόσβαση εκεί.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.