«Μαχαίρι» από το Ifo στην ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ το 2022

Σε σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ το 2022 προχώρησε το οικονομικό ινστιτούτο Ifo.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, το Ifo εκτιμά πως η ανάπτυξη στη μεγαλύτερη οικονομίας της Ευρωζώνης θα διαμορφωθεί στο 3,7% για το επόμενο έτος έναντι 5,1% στην προηγούμενη πρόβλεψη του ινστιτούτου.

Ωστόσο, το 2023 αναμένει πως το γερμανικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 2,9% έναντι 1,5% στην προηγούμενη προβλεψη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Ifo, τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και το τέταρτο κύμα του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία μπορεί να καθυστερήσουν περαιτέρω την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο νέος υπουργός Οικονομίας της χώρας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ανέφερε σε δηλώσεις τους πως «η κατάσταση με τον κορονοϊό έχει βάλει φρένο στην ανάκαμψη της οικονομίας». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χάμπεκ αναμένει ισχνή ανάπτυξη του γερμανικού ΑΕΠ για το δ’ τρίμηνο του 2021.

Πηγή: insider.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.