Καλά νέα: Ματαιώθηκε η σιδηροδρομική απεργία στη Γερμανία

Τελικά δεν υπάρχει σιδηροδρομική απεργία στη Γερμανία: Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε διακανονισμό με το συνδικάτο EVG…

  • Η EVG ακυρώνει την απεργία σε σύντομο χρονικό διάστημα
  • Η Deutsche Bahn προσέφυγε στο δικαστήριο για την απειλή απεργίας
  • Κίνδυνος απεργιών στις πτήσεις στα τέλη Μαΐου και το Δεκαπενταύγουστο

Η 50ωρη προειδοποιητική απεργία στην Deutsche Bahn ματαιώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η Deutsche Bahn και το συνδικάτο σιδηροδρόμων και μεταφορών συμφώνησαν σε διακανονισμό στο εργατικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η Deutsche Bahn.

Η προειδοποιητική απεργία θα οδηγούσε σε 50ωρη ακινησία της υπεραστικής κυκλοφορίας, ενώ δύσκολα θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τρένα και στην περιφερειακή και εμπορευματική κυκλοφορία. Παρά τον δικαστικό συμβιβασμό, ωστόσο, η Deutsche Bahn προειδοποίησε για περιορισμούς στα δρομολόγια των τρένων τις επόμενες ημέρες.

“Η DB αντιμετωπίζει τη μεγάλη πρόκληση του επαναπρογραμματισμού περίπου 50.000 δρομολογίων τρένων και των σχετικών προγραμμάτων βάρδιας και ανάπτυξης”, ανέφερε. Η DB σχεδιάζει να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ακριβή προσφορά δρομολογίων από το μεσημέρι της Κυριακής.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο σιδηρόδρομος είχε καταθέσει επείγουσα αίτηση στο εργατικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης για να αποτρέψει με αυτόν τον τρόπο την προειδοποιητική απεργία. Είπε ότι η σχεδιαζόμενη απεργία ήταν “δυσανάλογη” και θα έβλαπτε τους πελάτες και “μη εμπλεκόμενους τρίτους”.

Οι συνομιλίες με τους σιδηροδρόμους, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, είχαν προηγουμένως κηρυχθεί αποτυχημένες από το συνδικάτο. Το τελεσίγραφο για τη βελτίωση της προσφοράς, το οποίο η EVG είχε θέσει μέχρι τις 12 η ώρα, είχε λήξει. Τα μέρη δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει πώς θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις.

Απεργίες στα αεροδρόμια τον Μάιο και την Πεντηκοστή;

Προκειμένου να διατηρήσει τη διαπραγματευτική πίεση στη μισθολογική διαμάχη μεταξύ του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου μετά την απεργία της 24ης Απριλίου, η Verdi απειλεί με στάσεις εργασίας μεταξύ του προσωπικού εδάφους και της ασφάλειας τον Μάιο και την Πεντηκοστή.

Μια απεργία στις πτήσεις την Πεντηκοστή είναι πιθανό να προκαλέσει χάος και να επηρεάσει πολλούς ταξιδιώτες. Ορισμένα ομόσπονδα κρατίδια βρίσκονται τότε σε διακοπές.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης