Μαθητές στη Γερμανία περνούν 12 ώρες την ημέρα καθιστοί

Νικόλαος Σκριτλής

Updated on:

Μαθητές στη Γερμανία περνούν 12 ώρες την ημέρα καθιστοί

Η DAK-Gesundheit, ένας γερμανικός φορέας ασφάλισης υγείας, διαπίστωσε ότι τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας δεν κινούνται αρκετά καθημερινά

Τα παιδιά στη Γερμανία θα πρέπει να κάνουν περισσότερη καθημερινή άσκηση

Η εταιρεία ασφάλισης υγείας DAK ανακοίνωσε στο Αμβούργο ότι τα δύο τρίτα των παιδιών σχολικής ηλικίας κινούνται λιγότερο από ό,τι πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα παιδιά στα γερμανικά σχολεία κάθονται κατά μέσο όρο 12 ώρες την ημέρα. Η DAK ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας περισσότερα από ένα στα τρία παιδιά δήλωσαν ότι αθλούνται λιγότερο απ’ ό,τι πριν.

Το 2021, μια έκθεση ενός διαφορετικού ασφαλιστικού φορέα υγείας, της DKV, ανέφερε επίσης την πανδημία του κοροναϊού ως λόγο για τη μειωμένη κίνηση των πολιτών στη Γερμανία

Η γερμανική κυβέρνηση συνιστά στα παιδιά και τους εφήβους να κάνουν 90 λεπτά μέτριας έως εντατικής άσκησης κάθε μέρα.

Τα 60 λεπτά από αυτόν τον συνιστώμενο χρόνο άσκησης μπορούν να πραγματοποιηθούν με καθημερινές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα στο σχολείο, το τρέξιμο στην παιδική χαρά ή το ανέβασμα σκαλοπατιών.

Ο υπόλοιπος χρόνος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για πιο εντατικές αθλητικές δραστηριότητες. Λιγότερα από 90 λεπτά σωματικής δραστηριότητας την ημέρα θεωρούνται ανεπαρκή για τα παιδιά.

Το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων οδήγησε σε περαιτέρω ανισότητα μεταξύ των παιδιών

Η DAK ανέφερε ότι πριν από την πανδημία του κοροναϊού, μόνο το 35% των νέων που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα ασκούσαν επαρκή και τακτική άσκηση.

Στην αρχή της πανδημίας, όταν περιορίστηκε η πρόσβαση σε αθλητικές δραστηριότητες, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 29%.

Επί του παρόντος, μόνο το 32% των παιδιών που απάντησαν στην έρευνα θεωρείται ότι κάνουν αρκετή σωματική δραστηριότητα.

Ενώ όλα τα παιδιά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της πανδημίας, τα παιδιά από οικονομικά μειονεκτούσες οικογένειες επηρεάστηκαν περισσότερο από τους περιορισμούς όσον αφορά τον αντίκτυπο στην καθημερινή τους κίνηση.

Πριν από την πανδημία του κοροναϊού μόνο το 27% των εν λόγω παιδιών κινούνταν αρκετά κάθε μέρα, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 22%.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης