Με αξιοπρέπεια

Ένας 80χρονος ηλικιωμένος, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με το γιο και τη νύφη του…
Με αξιοπρέπεια

Περιγραφή

Ένας 80χρονος ηλικιωμένος, έχει αφήσει το χωριό για να μείνει στην πόλη μαζί με το γιο και τη νύφη του. Με αφορμή την ημέρα των γενεθλίων του, ο γιος του καλεί τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για να τους ανακοινώσει πως αδυνατεί πλέον να τον φροντίζει. Θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη λύση, όπου όλοι θα πάρουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

“Με αξιοπρέπεια”: Η νέα ταινία του Δημήτρη Κατσιμίρη

Θα μπορούσε να είναι και θεατρικό έργο.

Μεγαλώνεις και φτάνεις σε μια ηλικία όπου ανήμπορος πλέον να αυτοεξυπηρετηθείς, ζεις και πορεύεσαι σαν σκιά του εαυτού σου. Τι γίνεται όμως όταν τα ίδια τα παιδιά σου, βρίσκοντας σε ευάλωτο, προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν και να επωφεληθούν εις βάρος σου;

Κατά πόσον τότε είσαι διατεθειμένος να υποστείς όλο αυτό τον εξευτελισμό και την υποκρισία από τους γύρω σου; Ανεκπλήρωτες ζωές, τοξικές σχέσεις είναι ορισμένα στοιχεία που κυκλοφορούν διάσπαρτα στο χώρο που διαδραματίζεται η βραδιά, δημιουργώντας άγχος και αγωνία για την κατάληξη της. Διότι όταν η οικογενειακή γαλήνη ταραχθεί και επικρατήσει ο φόβος, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων θρυμματίζονται.

Η ταινία «Με Αξιοπρέπεια» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους Δημήτρη Κατσιμίρη και απέσπασε το βραβείο Κοινού στο 63ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Πληροφορίες