Media-Markt-Saturn: Πολλά καταστήματα θα κλείσουν στη Γερμανία

Media-Markt-Saturn: Πολλά υποκαταστήματα θα κλείσουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου – ποιες πόλεις επηρεάζονται

Η Media-Markt-Saturn πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα. Ο όμιλος ηλεκτρονικών ειδών θέλει να κλείσει πολλές τοποθεσίες και τώρα έγιναν γνωστά κάποια ονόματα.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών άλλαξε. Δεν πηγαίνουν πλέον στα καταστήματα για να αγοράσουν ρούχα ή ηλεκτρονικά είδη, αλλά παραγγέλνουν παντελόνια ή smartphones από την άνεση του καναπέ τους στο διαδίκτυο.

Η Media-Markt-Saturn νιώθει επίσης τις επιπτώσεις αυτού του γεγονότος.

Ήδη από τον Απρίλιο, η αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει 13 από τα συνολικά 419 υποκαταστήματα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που διαρκεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου. 1000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Στο εξωτερικό, δέκα έως 15 καταστήματα πρόκειται να κλείσουν.

Στη Γερμανία, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση, τα καταστήματα Saturn θα πληγούν περισσότερο από το κλείσιμο.

Λέγεται ότι επηρεάζονται τα ακόλουθα υποκαταστήματα

• Bergisch-Gladbach (Saturn)
• Düsseldorf-Flingern (Saturn)
• Κολωνία-Chorweiler (Media Markt)
• Essen-Steele (Saturn)
• Fürth (Saturn)
• Gelsenkirchen-Buer (Saturn)
• Göttingen (Saturn)
• Herford (Saturn)
• Münster (Saturn)
• Siegburg (Saturn)

Δεν είναι γνωστό ποια άλλα υποκαταστήματα εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωπα με το κλείσιμο.

Με το κλείσιμο πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή Florian Wieser, στο μέλλον θα υπάρχουν περισσότερα καταστήματα, αλλά θα είναι μικρότερα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Media-Markt-Saturn σχεδιάζει νέες μορφές καταστημάτων που απαιτούν λιγότερο χώρο με επιλεγμένη ποικιλία και ψηφιακή σύνδεση, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η αλλαγή της αγοραστικής συμπεριφοράς. Επιπλέον, θα μπορούσαν να υπάρχουν καταστήματα με μικρά ηλεκτρονικά είδη, για παράδειγμα σε μεγάλες υπεραγορές.

Για την εφαρμογή αυτής της στρατηγικής, η αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών θέλει επίσης να μειώσει τα υπάρχοντα καταστήματα. Η πύλη Chip.de αναφέρει ότι το μέτρο αυτό αποσκοπεί στη μείωση του κόστους ενοικίασης.

Τα καταστήματα σε μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα πρόκειται να επηρεαστούν ιδιαίτερα. Ο ελεύθερος χώρος θα μπορούσε επίσης να εκμισθωθεί σε παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών όπως η Telekom, η Vodafone ή η O2.

Η κρίση της πανδημίας επιβαρύνει ιδιαίτερα την Media-Markt-Saturn. Παρόλο που η εταιρεία πώλησης ηλεκτρονικών ειδών κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της το προηγούμενο τρίμηνο κατά οκτώ τοις εκατό στα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στις καλές δουλειές, ιδίως στην Ισπανία, την Ιταλία και την Τουρκία, καθώς και στην άνθηση του διαδικτυακού εμπορίου.

Όμως ο όμιλος διολίσθησε βαθύτερα στη ζώνη των λειτουργικών ζημιών. Οι προσαρμοσμένες λειτουργικές ζημίες (Ebit) αυξήθηκαν από 45 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι σε 93 εκατ. ευρώ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημίες ύψους 67 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι επιχειρήσεις στη Γερμανία υπέφεραν ιδιαίτερα από το πολύμηνο κλείσιμο των καταστημάτων που σχετίζεται με την πανδημία.

Η δραστηριότητα της Media-Markt-Saturn θα δυσκολευτεί περαιτέρω: Μια ολλανδική αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης σχεδιάζει να εισέλθει στη γερμανική αγορά.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.