Μέδουσες από την Κίνα ανακαλύφθηκαν σε λίμνες της Βαυαρία

“Πολύ σπάνια”: Οι μέδουσες της Κίνας κατακτούν τις λίμνες κολύμβησης της Βαυαρίας λόγω του καύσωνα

Το καυτό καλοκαίρι φέρνει εκπλήξεις: Μέδουσες γλυκού νερού από την Ανατολική Ασία ανακαλύφθηκαν σε λίμνες της Βαυαρίας. Σπάνια αλλά ακίνδυνα.

Αν κολυμπάτε στις λίμνες της Βαυαρίας, δεν είστε μόνοι. Στις βαυαρικές λίμνες ζουν πολλά ζώα, από βδέλλες και καραβίδες μέχρι φίδια. Κανένα από αυτά τα υδρόβια πλάσματα δεν είναι πραγματικά επικίνδυνα.

Λόγω των συνεχιζόμενων κυμάτων καύσωνα και της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων, ένα σπάνιο είδος κατακτά τώρα τις λίμνες  στη Βαυαρία.

Η μέδουσα του γλυκού νερού, η οποία έχει εξαπλωθεί στην Ανατολική Ασία, ιδίως από την Κίνα, έχει εντοπιστεί αρκετές φορές σε λίμνες στην περιοχή.

Μέδουσες γλυκού νερού εντοπίστηκαν σε λίμνες της Βαυαρίας λόγω του καλοκαιρινού καύσωνα

“Μπορεί να παρατηρήσετε μέδουσες από την παραλία κολύμβησης εδώ στη Βαυαρία“, γράφει η Landesfischereiverband Bayern e.V. σχετικά με τις θεάσεις των κινέζικων μεδουσών.

Το “σπάνιο θέαμα” έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής, για παράδειγμα, στη λίμνη Haselfurther κοντά στο Landshut, στη λίμνη Haager κοντά στο Freising ή στη λίμνη Weicheringer κοντά στο Ingolstadt. Η λίμνη Chiemsee και η λίμνη Schönbrunn στην περιοχή Lichtenfels επηρεάζονται επίσης.

Όταν σκέφτονται τις μέδουσες, πολλοί σκέφτονται αμέσως τις δηλητηριώδεις μέδουσες, το άγγιγμα των οποίων προκαλεί επώδυνες αντιδράσεις.

Η μέδουσα του γλυκού νερού, από την άλλη πλευρά, είναι μια ακίνδυνη συγγενής της. Σύμφωνα με την Ένωση Αλιείας, το μέγεθος του φτάνει μόλις τα δύο εκατοστά και είναι εντελώς ακίνδυνο για τον άνθρωπο. Οι μέδουσες αποτελούνται κατά 99,3 τοις εκατό από νερό και βρίσκονται συνήθως σε νερά στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.

Αρκετές λίμνες στη Βαυαρία είναι κλειστές για τους λουόμενους λόγω των γαλαζοπράσινων φυκιών. Υπάρχει τώρα επίσης επείγουσα προειδοποίηση κατά της κολύμβησης σε ποτάμι.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.