Μεγάλη αστυνομική επιδρομή για απάτη Hartz IV στη Γερμανία

Συνολικά 28 ακίνητα ερευνήθηκαν στην περιοχή του Ρουρ κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης κλίμακας επιδρομής. Οι αστυνομικοί έκαναν επίσης έφοδο στο Ντόρτμουντ. Η κατηγορία: απάτη στην κοινωνική ασφάλιση.

Κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης του τελωνείου του Ντόρτμουντ και της εισαγγελίας του Μπόχουμ, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα.

Κατηγορούνται για απάτη. “Υπάρχουν υποψίες ότι οι παροχές στο πλαίσιο του SGB II, το λεγόμενο Hartz IV και το επίδομα τέκνων βάσει του νόμου περί φορολογίας εισοδήματος έχουν ληφθεί αθέμιτα με τη χρήση ανακριβών εγγράφων”, ανακοίνωσε την Πέμπτη η εισαγγελία.

Συνολικά, η αστυνομία ερεύνησε 28 ακίνητα στις πόλεις Dortmund, Essen, Herne, Oer-Erkenschwick, Schwerte και Solingen.

Ψεύτικες συμβάσεις εργασίας και πλαστά εκκαθαριστικά σημειώματα

“Ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται να προσποιήθηκε, ως υπεύθυνος διαφόρων εταιρειών, ότι απασχολούσε πολυάριθμα άτομα από τη νοτιοανατολική Ευρώπη ως οικοδόμους ή καθαριστές”, πρόσθεσε η αστυνομία.

Υποστηριζόμενος από άλλους κατηγορούμενους, φέρεται να καταχώρησε τους φερόμενους ως εργαζόμενους στην κοινωνική ασφάλιση και να τους παρείχε λανθασμένες συμβάσεις εργασίας, εκκαθαριστικά σημειώματα και αποδείξεις πληρωμών σε μετρητά με αντάλλαγμα σημαντικές αμοιβές.

Τα έγγραφα αυτά χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια για την υποβολή αιτήσεων για επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης και επιδόματα τέκνων, συνεχίζει η έκθεση.

Το ποσό των πιθανώς αχρεωστήτως χορηγηθέντων παροχών αποτελεί αντικείμενο συνεχιζόμενων ερευνών και δεν μπορεί προς το παρόν να προσδιοριστεί ποσοτικά, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, είναι πιθανό να είναι τουλάχιστον εξαψήφιο ποσό.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.