Μεγάλη μείωση στης πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία

Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στη Γερμανία, μειώθηκαν κατά 22% τον Απρίλιο και ο λόγος είναι πως η εφοδιαστική αλυσίδα αδυνατεί πλέον να «κρύψει» τα προβλήματά της.

Οι ελλείψεις στην τροφοδοσία των προμηθευτών, λόγω πολέμου αλλά και λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών, έφεραν πολύ μειωμένες πωλήσεις στη Γερμανική αγορά

Σε αυτό το περιβάλλον με τις καθυστερήσεις στις μεταφορές και τις ελλείψεις, η Polestar και η Tesla είναι οι δύο εταιρείες που βγήκαν «κερδισμένες» σημειώνοντας αύξηση στις πωλήσεις.

Οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 22%. Αυτό σημαίνει πως μόνο 180.264 αυτοκίνητα πουλήθηκαν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας.

Όσο για την αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε από τις Polestar και Tesla, αυτή οφείλεται κυρίως στο ότι οι «κραταιές» αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η VW, αναγκάστηκαν να μειώσουν την παραγωγή των ηλεκτρικών τους αυτοκινήτων λόγω ελλείψεων στα ανταλλακτικά που προκλήθηκε από τις καθυστερήσεις στις μεταφορές αλλά και τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Τόσο η Tesla με το νέο Gigafactory στο Βερολίνο, όσο και η Polestar που στην ουσία τώρα ξεκίνησε τη διάθεση των αυτοκινήτων της και είχε αρκετά να διαθέσει, βρέθηκαν στην κορυφή της ζήτησης των ενδιαφερόμενων για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου.

Πηγή: newsauto

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.