Ειδήσεις

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για το παγγερμανικό εισιτήριο των 49 ευρώ

Photo of author

By Γεώργιος Σαμαρίδης

Το παγγερμανικό εισιτήριο Deutschlandticket για 49 ευρώ το μήνα πρόκειται να ξεκινήσει την 1η Μαΐου, με την Deutsche Bahn να δηλώνει ότι προβλέπει ότι τουλάχιστον το ένα πέμπτο των ανθρώπων στη Γερμανία θα έχει σύντομα συνδρομή.

Μετά από αρκετές καθυστερήσεις, η Γερμανία ετοιμάζεται να λανσάρει σε λίγες εβδομάδες το Deutschlandticket των 49 ευρώ, το οποίο θα επιτρέπει τις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα με το χαμηλό μηνιαίο κόστος συνδρομής του, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, του U-Bahn, του τραμ και των περιφερειακών τρένων.

Τα υπεραστικά τρένα θα παραμείνουν εκτός.

Τα εισιτήρια άρχισαν να πωλούνται στις 3 Απριλίου σε όλη τη χώρα, ενώ σε ορισμένα μέρη – συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου – οι πολίτες μπόρεσαν να τα προμηθευτούν λίγο νωρίτερα.

Το εισιτήριο των 49 ευρώ τίθεται σε κυκλοφορία σε όλη τη Γερμανία

Η κρατική Deutsche Bahn ανέφερε ότι η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της την πρώτη ημέρα των πωλήσεων ήταν διπλάσια από ό,τι συνήθως και ότι 250.000 άνθρωποι αγόρασαν το εισιτήριο μόνο μέσω της DB.

Αυτό δεν υπολογίζει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορεί να το έχουν ήδη αγοράσει μέσω των τοπικών και περιφερειακών παρόχων μεταφορών – όπως η BVG του Βερολίνου ή η MVV του Μονάχου.

Με την αυξανόμενη ζήτηση, η DB αναμένει ότι περίπου 17 εκατομμύρια άνθρωποι – περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας – θα χρησιμοποιήσουν τελικά το Deutschlandticket.

Από αυτούς, αναμένει ότι 11 εκατομμύρια άνθρωποι θα αλλάξουν την υπάρχουσα συνδρομή που έχουν με τον τοπικό ή περιφερειακό πάροχο μεταφορών τους με το Deutschlandticket των 49 ευρώ.

Αλλά περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της DB, θα είναι άνθρωποι που δεν είχαν ποτέ πριν συνδρομή στις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν συνολικά στη χώρα.

Ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γερμανία θα εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από αυτόν, καθώς ορισμένοι άνθρωποι δεν θα αλλάξουν τη συνδρομή τους ή ενδέχεται να δικαιούνται φθηνότερη προσφορά.

Για παράδειγμα, το τρέχον σχέδιο συμφωνίας συνασπισμού του Βερολίνου μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών προβλέπει τη διατήρηση της τρέχουσας προσφοράς μηνιαίου εισιτηρίου της πόλης ύψους 29 ευρώ για μετακινήσεις εντός των ορίων της πόλης, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί από τους κατοίκους της πρωτεύουσας μπορεί να επιλέξουν αυτό το εισιτήριο αντί για το Deutschlandticket.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Δύο αδέλφια βρέθηκαν νεκρά σε διαμέρισμα στη Βάδη-Βυρτεμέργη

Γερμανία: Η πλειοψηφία θέλει απαγόρευση της διαφήμισης αλκοόλ