Μεγαλύτερη αμοιβή για εργαζόμενους σε αρτοποιεία στο Μόναχο

Το συνδικάτο Nahrung-Genuss-Gaststätten (NGG) διεκδικεί μεγαλύτερη αμοιβή για τους περίπου 3.560 εργαζόμενους σε αρτοποιεία στο Μόναχο.

“Όσοι εργάζονται στο εμπόριο αρτοποιίας κάνουν μια σημαντική αλλά και επίπονη δουλειά. Πρέπει να γίνει πιο ελκυστική, αν ο τομέας θέλει να βρει και να διατηρήσει τους εξειδικευμένους εργαζόμενους που χρειάζεται επειγόντως στο μέλλον”, λέει ο Tim Lünnemann, διευθύνων σύμβουλος της NGG στην περιοχή του Μονάχου.

Σύμφωνα με τον Lünnemann, οι αρχιζαχαροπλάστες ταλαιπωρούνται εδώ και χρόνια από την έλλειψη νέων ταλέντων.

Συγκεκριμένα, το συνδικάτο απαιτεί να αυξηθούν οι μισθοί στο βαυαρικό εμπόριο αρτοποιίας κατά 7,5% – αλλά τουλάχιστον κατά 200 ευρώ το μήνα. “Ειδικά στις πωλήσεις, οι αμοιβές είναι σαφώς πολύ χαμηλές.

Ο υψηλός πληθωρισμός πλήττει τους εργαζόμενους με όλη του τη δύναμη”, λέει ο Lünnemann.

Σε ολόκληρη τη Βαυαρία, διακυβεύονται περίπου 60.000 εργαζόμενοι που θέλουν περισσότερες αποδοχές. Ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.