Μείον 5.500 εργαζόμενοι στα γερμανικά αεροδρόμια

Μετά τις εκατοντάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα και τους χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες, τις σκηνές “χάους” στα βρετανικά, κυρίως, αεροδρόμια, αυξάνονται οι ανησυχίες για τη διαμόρφωση χαοτικών συνθηκών κατά την περίοδο αιχμής των καλοκαιρινών ταξιδιών και στη Γερμανία, όπου εκτιμάται ότι οι ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο των ταξιδιών και των μεταφορών ανέρχονται σε 5.500 άτομα, σύμφωνα με τα επιχειρησιακά συμβούλια των αεροδρομίων.

Ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών, Volker Wissing, προειδοποίησε για ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο των ταξιδιών και των μεταφορών κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. “Μετά τις αποχωρήσεις και τις απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σήμερα δεν υπάρχει επαρκής αριθμός εργαζομένων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια και διακοπές”, είπε.

Γερμανία: Λύση στα αεροδρόμια με 2.000 προσλήψεις Τούρκων εργαζομένων

Στη Γερμανία, η έλλειψη προσωπικού είναι σοβαρή -από τον έλεγχο των επιβατών μέχρι τον χειρισμό των αεροσκαφών και τις αεροσυνοδούς, υπάρχει έλλειψη προσωπικού που αναζήτησε άλλες θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

“Σε όλες τις τοποθεσίες, οι πάροχοι υπηρεσιών που ασχολούνται με τη διαχείριση των επιβατών έχουν περίπου 20% έλλειψη προσωπικού εδάφους, σε σύγκριση με την εποχή πριν από την πανδημία.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμφόρηση σε περιόδους αιχμής, ιδίως στο check-in, κατά τη φόρτωση των βαλιτσών και στον έλεγχο ασφάλειας των αερομεταφορών”, είχε δηλώσει πρόσφατα στην Deutsche Presse-Agentur ο Ralph Beisel, διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Γερμανικών Αεροδρομίων (ADV).

Παραμένει το έλλειμμα

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, είπε: “Δύο σημεία συγκρούονται εδώ: από τη μία πλευρά, οι άνθρωποι που αισθάνονται μεγάλη ανάγκη να αναπληρώσουν το γεγονός ότι ταξιδεύουν μετά από όλες τις στερήσεις και τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο κλάδος των ταξιδιών και των μεταφορών, ο οποίος ουσιαστικά παρέλυσε κατά τη διάρκεια τoυ κορωνοϊού και απώλεσε προσωπικό”. Ειδικά στις αεροπορικές μεταφορές, είπε, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατό να καλυφθεί αυτό το κενό.

Ο υπουργός ζήτησε μια “πρωτοβουλία για την απασχόληση με στόχο την προσέλκυση εξειδικευμένων εργαζομένων” και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της ADV Beisel τόνισε στην εφημερίδα ότι, λόγω των απαιτήσεων ασφαλείας για την πλήρωση θέσεων εργασίας στα αεροδρόμια, του “ελέγχου του ιστορικού”, οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να προσληφθούν εν μία νυκτί.

Η Anja Karliczek, εκπρόσωπος για την τουριστική πολιτική της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU/CSU στην Bundestag, επεσήμανε ότι τα προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία ήταν γνωστά εδώ και αρκετό καιρό. Οι δυσλειτουργίες είχαν ήδη γίνει αισθητές το Πάσχα.

“Τι έκανε ο κ. Wissing όταν πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν το Πάσχα επειδή οι επιβάτες δεν μπορούσαν να ελεγχθούν εγκαίρως;”, επέκρινε η πολιτικός της CDU.

Και συμπλήρωσε με νόημα: “Καμία πρόσκληση για πρωτοβουλία για την απασχόληση δεν θα βοηθήσει. Οι αρχές αδειοδότησης θα πρέπει να εξετάσουν πώς θα βρεθεί λύση από κοινού με τους εργοδότες στα αεροδρόμια”.

Πηγή: money-tourism

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.