Μειώνεται η κατανάλωση πατάτας στη Γερμανία

Κι όμως, οι Γερμανοί καταναλώνουν όλο και μικρότερες ποσότητες πατάτας σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σε ρεπορτάζ η γερμανική Bild.

Συγκριτικά με το προηγούμενο έτος η κατανάλωση σε πατάτες, πατατάκια, η πατατοσαλάτα και παρόμοια τσιπς έχει μειωθεί σημαντικά.

Όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία, οι Γερμανοί πολίτες κατανάλωναν κατά μέσο όρο τρία κιλά λιγότερα προϊόντα πατάτας την περίοδο 2021/22 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο λόγος; Κατά το δημοσίευμα η κύρια αιτία είναι ο ζεστός καιρός που δημιουργεί την ανάγκη του πληθυσμού να βγει έξω και η χαλάρωση μετά τα σκληρά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Οι τιμές για τις επιτραπέζιες πατάτες έχουν αυξηθεί εξαιρετικά: Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι πατάτες κοστίζουν 73% περισσότερο!

Εκτός από την ενέργεια, οι αυξανόμενες τιμές των τροφίμων είναι επί του παρόντος ένας από τους μεγαλύτερους μοχλούς πληθωρισμού στη Γερμανία: κοστίζουν 20,3% περισσότερο τον Οκτώβριο από ό,τι πέρυσι.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.