Γερμανία: Μείωση καραντίνας για εργαζόμενους σε νευραλγικούς τομείς;

Τον περιορισμό της διάρκειας της καραντίνας στις 7 από τις 14 ημέρες για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, εισηγήθηκε στη συνέλευση των υπουργών Υγείας ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Σύμφωνα με την πρότασή του, η οποία διαμορφώθηκε σε συνεννόηση με το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”, αν εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα ή σε νευραλγικό πόστο, όπως η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, θα μπορεί με αρνητικό μοριακό διαγνωστικό τεστ να τερματίσει την καραντίνα έπειτα από την έβδομη ημέρα.

Τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με κρούσμα θα πρέπει να μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα έπειτα από πέντε ημέρες.

Ο κ. Λάουτερμπαχ αιτιολόγησε τις αλλαγές επισημαίνοντας τον κίνδυνο σημαντικών ελλείψεων προσωπικού λόγω της μεγάλης εξάπλωσης της παραλλαγής “Όμικρον” και τόνισε ότι οι προτάσεις του βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία.

Γερμανία: Πόσα θα μείνουν στο πορτοφόλι το 2022;

Σε ό,τι αφορά στον γενικό πληθυσμό, τόσο τα άτομα που έχουν μολυνθεί όσο και αυτά που έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους και δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, μπορούν να ελεγχθούν έπειτα από επτά ημέρες.

Αν πρόκειται για ασυμπτωματικά παιδιά, έπειτα από πέντε ημέρες μπορούν να υποβληθούν σε μοριακό ή “γρήγορο” τεστ.

Έπειτα από δέκα ημέρες, μπορούν να τερματίσουν την καραντίνα και χωρίς τεστ.

Όσοι είναι εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση δεν χρειάζεται να μείνουν σε καραντίνα, όπως και όσοι έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους έως και δύο μήνες πριν.

Οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα αναμένεται να ληφθούν κατά τη διάσκεψη του καγκελάριου Όλαφ Σολτς με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων, την Παρασκευή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.