Γερμανία: Μειώθηκαν οι παραγγελίες στον μεταποιητικό τομέα

Οι γερμανικές παραγγελίες στον μεταποιητικό τομέα μειώθηκαν τον Οκτώβριο, έναντι προσδοκιών για άνοδο, εν μέσω των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, που περιορίζει την εργοστασιακή δραστηριότητα.

Οι μεταποιητικές παραγγελίες μειώθηκαν 6,9% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο σε προσαρμοσμένους όρους, μετά από την αναθεωρημένη αύξηση κατά 1,8% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι οι παραγγελίες θα αυξανόταν 0,5%.

Οι παραγγελίες ενδιάμεσων αγαθών μειώθηκαν 2,7% σε μηνιαία βάση και οι παραγγελίες κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησαν 10,7%.

Αναφορικά με τα καταναλωτικά αγαθά, οι παραγγελίες αυξήθηκαν 4,3%.

Οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν 3,4% ενώ οι διεθνείς παραγγελίες μειώθηκαν 13,1%. Οι νέες παραγγελίες από την ευρωζώνη μειώθηκαν 3,2% και οι νέες παραγγελίες από άλλες χώρες μειώθηκαν 18,1%.

Οι μεταποιητικές παραγγελίες υποχώρησαν 1% σε ετήσια βάση, και ήταν 1,7% αυξημένες από τα προ πανδημίας επίπεδα, τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: Capital.gr

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.