Μειώθηκε κατά 30.000 ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία

Στο 5,5% η ανεργία στη Γερμανία – Μειώθηκε κατά 30.000 ο αριθμός των ανέργων

Η ανεργία στη Γερμανία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, υποδηλώνοντας ότι τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που πλήττουν τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, δεν έχουν ακόμη επηρεάσει την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Το γραφείο Εργασίας τόνισε πως ο αριθμός των ανθρώπων εκτός εργασία, μειώθηκε κατά 30.000 σε εποχικά προσαρμοσμένους όρους, στα 2,508 εκατ., ενώ οι εκτιμήσεις προέβλεπαν πτώση 33.000.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,5%.

“Η αγορά εργασίας συνεχίζει με τη θετική της εξέλιξη. Η ανεργία και η υποαπασχόληση μειώνονται σημαντικά και τα δύο”, ανέφερε ο Daniel Terzenbach της ομοσπονδιακής υπηρεσίας εργασίας.

Περίπου το 77,4% των γερμανικών βιομηχανικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε δυσκολίες στην προμήθεια ενδιάμεσων και πρώτων υλών αυτόν τον μήνα.

Μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, αυτό το ποσοστό διαμορφωνόταν στο 97%, ανέφερε το Ifo.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.