Μελέτη Covid-19: Η πανδημία μειώνει το προσδόκιμο ζωής

Στο πλαίσιο της πανδημίας, το προσδόκιμο ζωής σε πολλές χώρες μειώθηκε πιο απότομα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με μια μελέτη.

Σε ορισμένες χώρες, η πρόοδος των τελευταίων ετών εξαλείφθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρουν ερευνητές του Κέντρου Δημογραφικών Επιστημών Leverhulme του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο “International Journal of Epidemiology”. Η μείωση ήταν μεγαλύτερη για τους άνδρες από ό,τι για τις γυναίκες.

Για τη μελέτη, οι επιστήμονες εξέτασαν δεδομένα από 29 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, καθώς και από τη Χιλή και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το προσδόκιμο ζωής μειώθηκε σε 27 από αυτές τις χώρες το 2020, και τουλάχιστον κατά μισό χρόνο σε 22 χώρες. “Σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Ισπανία, η Αγγλία και η Ουαλία, η Ιταλία, το Βέλγιο, μια τέτοια μείωση του προσδόκιμου ζωής σε ένα μόνο έτος κατά τη γέννηση παρατηρήθηκε για τελευταία φορά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”, δήλωσε συγγραφέας José Manuel Aburto.

Το προσδόκιμο ζωής των ανδρών στις ΗΠΑ μειώθηκε ακόμα περισσότερο – κατά 2,2 χρόνια σε σύγκριση με το 2019.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.