Μελέτη: Σημαντικά χαμηλότερος κίνδυνος για τους εμβολιασμένους

Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη, οι ανεμβολίαστοι άνθρωποι έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από κορωνοϊό σε σχέση με τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στη μελέτη των ερευνητών του Imperial College του Λονδίνου, το 1,2% των 100.000 εθελοντών στην Αγγλία βρέθηκε θετικό στον ιό, σε σύγκριση με μόλις το 0,4% των πλήρως εμβολιασμένων. Τα ευρήματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη αξιολογηθεί, δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη στο διαδίκτυο.

“Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώνουν τα προηγούμενα δεδομένα μας και δείχνουν ότι ο πλήρης εμβολιασμός παρέχει καλή προστασία από τη μόλυνση”, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Paul Elliot, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Ωστόσο, δεδομένου ότι κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό, εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος κίνδυνος μόλυνσης ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί, είπε.

Η μελέτη, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, διεξάγει τακτικά τεστ σε τυχαία επιλεγμένα δείγματα και έτσι παρέχει τακτικά μια ρεαλιστική εικόνα της εξέλιξης της επιδημίας στην Αγγλία.

Στην τρέχουσα αξιολόγησή τους, οι ερευνητές βρήκαν επίσης στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί είναι επίσης λιγότερο πιθανό να μολύνουν άλλους ανθρώπους, καθώς το ιικό τους φορτίο μπορεί να είναι χαμηλότερο.

Το 100 τοις εκατό των δειγμάτων που αναλύθηκαν στη μελέτη ήταν περιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.