Μέρκελ: Ανακοίνωσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού, πρώτες λεπτομέρειες

Μέρκελ: Ανακοίνωσε το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η ειδική σύνοδος κορυφής της ΕΕ για την κρίση της πανδημίας έληξε το απόγευμα της Πέμπτης.

Το επίκεντρο της συνόδου κορυφής ήταν το πώς μπορούν να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού και να καταπολεμηθούν οι μεταλλάξεις.

Υπήρξε επίσης συζήτηση σχετικά με την καθιέρωση ενός κοινού δελτίου εμβολιασμού στην ΕΕ σε σχέση με πιθανά πλεονεκτήματα στα ταξίδια των πολιτών.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού της ΕΕ μπορεί να αναπτυχθεί έως το καλοκαίρι.

“Η πολιτική απαίτηση είναι ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί τους επόμενους μήνες”, δήλωσε η πολιτικός του CDU την Παρασκευή μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Το πιστοποιητικό προορίζεται να δημιουργήσει τη δυνατότητα παροχής πλεονεκτημάτων σε εμβολιασμένα άτομα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στο μέλλον μόνο εκείνοι που έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν. “Δεν έχουν ληφθεί ακόμα πολιτικές αποφάσεις για αυτό.”

Χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Αυστρία ζητούν ταξιδιωτικές διευκολύνσεις για άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ήδη συνάψει συμφωνίες με το Ισραήλ για τη μελλοντική είσοδο εμβολιασμένων ατόμων.

Ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Πολωνία και η Ρουμανία, προσφέρουν ήδη στους εμβολιασμένους πλεονεκτήματα, για παράδειγμα όταν αυτοί εισέρχονται στη χώρα.

Η συμφωνία στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέχει πολύ από αυτό. Μέχρι στιγμής, οι 27 χώρες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει μόνο ότι πρέπει να υπάρχουν αμοιβαία αναγνωρισμένες αποδείξεις εμβολιασμού.

Προβλέπεται μια βάση δεδομένων για την εγγραφή εμβολιασμών και ένας εξατομικευμένος κωδικός QR για εμβολιασμένα άτομα.

Ωστόσο, η Γερμανία, η Γαλλία και άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον συνδυασμό πλεονεκτημάτων με το έγγραφο – μεταξύ άλλων επειδή δεν είναι σαφές εάν άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να μεταδώσουν τον ιό.

Δείτε επίσης

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν για πιστοποιητικά εμβολιασμού

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.