Μέρκελ: Δεν ξέρω τι θα κάνω όταν φύγω από την καγκελαρία

Υπάρχει μια τάση μεταξύ των γυναικών πολιτικών να θέλουν να είναι πιο αποτελεσματικές, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτήν τη γενίκευση. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Κάποιες άλλες γυναίκες έχουν κάνει πολύ περισσότερα για την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων από την ίδια, πρόσθεσε, σε έναν απολογισμό της μακράς θητείας της –η Μέρκελ ανέλαβε τα ηνία της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωπης το 2005 και έμεινε στην καγκελαρία 16 ολόκληρα χρόνια.

Η Μέρκελ είπε πως πιστεύει ότι και εκείνη πέτυχε κάτι.

Ως γνωστόν, η Μέρκελ δεν θα είναι υποψήφια για πέμπτη θητεία στην καγκελαρία στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 26 Σεπτεμβρίου στη Γερμανία. Η ίδια παραδέχτηκε ότι έως τώρα δεν είχε χρόνο να σκεφτεί τι θα κάνει όταν ολοκληρωθεί η τελευταία θητεία της.

Σε πιο πολιτικό τόνο, πάντως, πρόσθεσε ότι θα είναι σημαντικό για τη Γερμανία να έχει μια θέση στα κλιματικά σχέδια της ΕΕ ενόσω σχηματίζεται η νέα κυβέρνηση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην υπόθεση του λογισμικού «Pegasus» που χρησιμοποιείται για κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφων, υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και πολιτικών.

«Είναι σημαντικό» τέτοιο λογισμικό «να μην καταλήγει σε κακά χέρια» και «δεν πρέπει να πωλείται τέτοιο λογισμικό σε χώρες όπου η επιτήρηση των επιχειρήσεων (υποκλοπών) από τη δικαιοσύνη δεν είναι ίσως διασφαλισμένη», δήλωσε η καγκελάριος.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.