Μέρκελ: Η ασφάλεια του εμβολιασμού πολύ πιο ισχυρή από των τεστ

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε να μην εξομοιωθούν στη σημερινή συζήτηση ομοσπονδίας-κρατιδίων σχετικά με την επιστροφή των ελευθεριών όσοι έχουν κάνει τεστ με εκείνους οι οποίο έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Η Μέρκελ τόνισε σε σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) η οποία έγινε πριν από τη διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων, ότι «αυτό που ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί δεν μπορεί να ισχύει για εκείνους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ.

Η ασφάλεια του εμβολιασμού είναι πολύ πιο ισχυρή από την ασφάλεια την οποία παρέχουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

Επομένως δεν μπορούν να εξομοιωθούν», είπε η καγκελάριος σύμφωνα με συμμετάσχοντες στην εν λόγω συνεδρίαση.

Τα αποσπάσματα των συνομιλιών στο προεδρείο του CDU δημοσιεύτηκαν πρώτα από την εφημερίδα «Bild» σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Σύμφωνα πάντα με συμμετάσχοντες στις διαδικτυακές συζητήσεις του προεδρείου του CDU, ο πρόεδρος του κόμματος Άρμιν Λάσετ έκανε λόγο στην αρχή «για τη θετική εξέλιξη των εμβολιασμών».

Κατά την «Bild», ο υπουργός Υγείας κ. Γενς Σπαν τόνισε στη διαδικτυακή συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματός του ότι «οι κανόνες για την τήρηση της απόστασης και τις υποχρεωτικής μάσκας θα πρέπει να διατηρηθούν έως ότου επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Είναι επίσης μεγάλη πρόκληση η προώθηση του εμβολιασμού μεταξύ προσφύγων και μεταναστών».

Η δε εντεταλμένη για θέματα Μετανάστευσης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κ. Ανέτε Βίντμαν-Μάουτς, αναφέρθηκε διεξοδικά «στα ιδιαίτερα προβλήματα που παρουσιάζονται στην προσέγγιση των προσφύγων και των μεταναστών σχετικά με το θέμα του κορονοϊού, διότι δεν λειτουργεί με συμβατικούς τρόπους», όπως διευκρίνισε.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.