Μέρκελ: Πηγή ντροπής η επίθεση των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση

Στις 22 Ιουνίου συμπληρώνονται 80 χρόνια από τότε η Ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και η Άνγκελα Μέρκελ, το Σάββατο (19/06), χαρακτήρισε εκείνη την ημέρα ως “πηγή ντροπής” για τους Γερμανούς.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτήρισε για τους Γερμανούς ως «πηγή ντροπής» την 22α Ιουνίου 1941, που ήταν η ημέρα της επίθεσης των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την επίθεση των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε:

«Σε λίγες μέρες, η 22α Ιουνίου θα είναι η επέτειος της επίθεσης της Ναζιστικής Γερμανίας στην -τότε- Σοβιετική Ένωση. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που άρχισε με τη γερμανική επίθεση στην Πολωνία το 1939, δύο χρόνια αργότερα η Γερμανία άνοιξε το επόμενο τρομακτικό κεφάλαιο. Για εμάς τους Γερμανούς, αυτή η ημέρα είναι πηγή ντροπής».

Ακόμα, η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε: «Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη ευθύνη της για τα εγκλήματα του ναζιστικού καθεστώτος. Αυτό περιλαμβάνει τη μόνιμη μνήμη του τι συνέβη. Δεν πρέπει να ξεχαστεί. Το χρωστάμε στα εκατομμύρια των θυμάτων και των απογόνων τους. Από αυτή την ευθύνη προκύπτει το καθήκον μας να εργαστούμε για την ειρήνη και για μια διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες».

Πηγή: sputniknews.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.