Μέρκελ: Πρέπει να επενδύσουμε τεράστια ποσά στη βιομηχανία μας

Έργα μετάβασης στην ψηφιακή εποχή και πολιτικές για την προστασία του κλίματος θα χρηματοδοτηθούν με τα 25,6 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία.

Η χώρα θα λάβει τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε η Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τελικά το πρόγραμμα που υπέβαλε το Βερολίνο, έπειτα από τα αρχικά επικριτικά σχόλια.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας διαπιστώσαμε ότι υστερούσαμε ακόμη σημαντικά» στο θέμα της ψηφιοποίησης, δήλωσε η κυρία Μέρκελ κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του γερμανικού προγράμματος παρουσία της κυρίας φον ντερ Λάιεν, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία θα διαθέσει πάνω από το 50% των κονδυλίων στην ψηφιοποίηση, το περισσότερο από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκριτικά.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, 2,5 δισεκατομμύρια θα διατεθούν στην ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, 5,4 δισεκατομμύρια στα κίνητρα αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, την επέκταση του δικτύου σταθμών φόρτισης και την αντικατάσταση πετρελαιοκίνητων λεωφορείων, 3 δισεκατομμύρια στην ψηφιοποίηση των νοσοκομείων, ενώ θα χρηματοδοτηθούν μεταξύ άλλων έρευνες για εναλλακτικά καύσιμα υδρογόνου και για ενεργειακά οικονομικότερους μικροεπεξεργαστές.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν ακόμη 90.000 θέσεις σε παιδικούς σταθμούς. «Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα», δήλωσε η κυρία φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει διατελέσει υπουργός Οικογένειας σε προηγούμενη κυβέρνηση της ‘Αγγελα Μέρκελ.

Πηγή: www.el.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.