Μέρκελ: Θα ζητήσει συγγνώμη στους Έλληνες που έχασαν τη δουλειά τους;

Η Μέρκελ αποχαιρετά την Ελλάδα, μία χώρα στην οποία η πολιτική της είχε σοβαρό αντίκτυπο», γράφει το περιοδικό Der Spiegel και προσθέτει: «Θα ζητήσει συγγνώμη από τους Έλληνες που έχασαν τη δουλειά τους στην ευρωκρίση;».

«Η υπηρεσιακή Καγκελάριος της Γερμανίας πραγματοποιεί μία πολύ ιδιαίτερη επίσκεψη. Επισκέπτεται μία χώρα, από την οποία έχει απαιτήσει πολλά – και τούμπαλιν», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Από το τέλος του 2009 έως τα μέσα του 2015, η Ελλάδα στροβιλιζόταν σε μία βαθύτατα οικονομική κρίση που απειλούσε το ευρώ. Η Bundestag (ομοσπονδακή βουλή) έπρεπε να εγκρίνει το ένα πακέτο βοήθειας μετά το άλλο, γεγονός που κάθε φορά συνοδεύονταν από διαμαρτυρίες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το «AfD» (Εναλλακτική για τη Γερμανία) ιδρύθηκε ως κόμμα κατά του ευρώ.

Την ίδια ώρα, «σε διαδηλώσεις που πραγματοποιούνταν στην Αθήνα, η Μέρκελ εμφανιζόταν σε αφίσες με το μουστάκι του Χίτλερ επειδή ήθελε να στηρίξει την Ελλάδα ενάντια στις σκληρές μεταρρυθμίσεις».

«Ήταν μια περίοδος κατά την οποία η Μέρκελ απέτυχε να κρατήσει την Ευρώπη ενωμένη και να της δώσει νέα ώθηση με λίγη περισσότερη γενναιοδωρία. Τότε ήταν που η Ε.Ε άρχισε να διαλύεται. Η Ελλάδα διασώθηκε, όχι όμως η ευρωπαϊκή ιδέα. Σήμερα η κατάσταση είναι χειρότερη από τότε», σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό.

«Άλλωστε είναι μια καλή χειρονομία της Μέρκελ να πραγματοποιήσει αποχαιρετιστήρια επίσκεψη στη χώρα, στην οποία έχει ασκήσει μεγάλη πίεση», προσθέτει.

Πηγή

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.