Μέρκελ: Υπολογίζει σε εμβολιασμό με Biontech για νέους από το καλοκαίρι

Από το καλοκαίρι, οι εμβολιασμοί με το συστατικό της Biontech πρόκειται να είναι δυνατοί για νέους ηλικίας από 12 έως 15 ετών, όπως δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες του RTL.

Η καγκελάριος εμφανίστηκε σημαντικά λιγότερο σίγουρη όσον αφορά τα εμβόλια για τα μικρότερα παιδιά, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής.

Η πρόβλεψη της Merkel Corona για το φθινόπωρο: “Δύσκολη η κατάσταση στα δημοτικά σχολεία”

Ένα εμβόλιο για παιδιά κάτω των 12 ετών “θα πάρει πολύ, πολύ καιρό”, δήλωσε η Μέρκελ.

“Και όταν λέω πολύ καιρό, εννοώ όχι πριν από την άνοιξη του 2022. Άρα θα έχουμε μια δύσκολη κατάσταση στα δημοτικά σχολεία το φθινόπωρο.

Εκεί θα πρέπει να προσαρμοστούμε στη διαχείριση της κατάστασης με μη εμβολιασμένα παιδιά”.

Η αρχηγός της ομοσπονδιακής κοινοβουλευτικής ομάδας των B’90/Grüne, Katrin Göring-Eckardt, επέκρινε έντονα τη στρατηγική εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης με σκοπό τα παιδιά και τους εφήβους.

Υπάρχει μια “μεγάλη παράλειψη” από την πλευρά της πολιτικής.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και όλοι οι υπεύθυνοι δεν έχουν διασφαλίσει “ότι τουλάχιστον ένα εμβόλιο κατάλληλο για παιδιά είναι διαθέσιμο”, προειδοποίησε η Göring-Eckardt.

“Αναρωτιέμαι γιατί δεν έγινε αυτή η έρευνα από την αρχή; Γιατί δεν το υποστήριξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση;”

Ζητά λοιπόν από το Υπουργείο Έρευνας και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, να ασκήσουν πίεση ώστε το εμβόλιο για τα παιδιά να έρθει σύντομα”.

Διαφορετικά, οι οικογένειες “μένουν και πάλι απέξω, που πραγματικά έχουν πολλά για τα οποία ανησυχούν εν μέσω αυτής της πανδημίας με την εξ αποστάσεως διδασκαλία και ό,τι άλλο συμβαίνει”.

Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να είναι δυνατοί για όλους τους ενήλικες στη Γερμανία το αργότερο έως τον Ιούνιο. Δηλαδή χωρίς προηγούμενη προτεραιότητα με προκαθορισμένη σειρά.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν να εμβολιαστούν αμέσως”, δήλωσε η Μέρκελ τη Δευτέρα μετά από διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς.

“Αλλά τότε όλοι μπορούν να προσπαθήσουν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό και θα αυτά δοθούν σύμφωνα με την προμήθεια του εμβολίου”.

Λόγω των αυξανόμενων χορηγήσεων εμβολίων, η Μέρκελ επιβεβαίωσε την υπόσχεσή της να υποβάλει προσφορά εμβολιασμού σε όλους τους πολίτες έως το τέλος του καλοκαιριού στις 21 Σεπτεμβρίου.

Για τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που έχουν εμβολιαστεί, ισχύει επίσης χαλάρωση μέτρων – συμπεριλαμβανομένης της εισόδου στη Γερμανία ή της πρόσβασης σε καταστήματα.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει ένα σχετικό διάταγμα.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.