Μετά από 178 χρόνια: Η Deutsche Post διακόπτει υπηρεσία

Το 1844, έφερε επανάσταση στη μετάδοση μηνυμάτων σε μεγάλες αποστάσεις: το τηλεγράφημα. Τώρα, μετά από περισσότερα από 175 χρόνια, η Deutsche Post διακόπτει την υπηρεσία τηλεγραφήματος.

Μια υπηρεσία με μακρά παράδοση: το τηλεγράφημα προκάλεσε επανάσταση τον 19ο αιώνα. Σε μια εποχή που ελάχιστα νοικοκυριά διέθεταν ιδιωτικό τηλέφωνο, το σύστημα αυτό επέτρεπε την προώθηση μηνυμάτων στον παραλήπτη. Ο Αμερικανός Σάμιουελ Μορς ήταν ο πρώτος που τα κατάφερε το 1844, όταν έστειλε τις πρώτες λέξεις κατασκευάζοντας μια σύνδεση περίπου 60 χιλιομέτρων μεταξύ Βαλτιμόρης και Ουάσιγκτον.

Δεκαετίες αργότερα, το τηλεγράφημα παρέμεινε δημοφιλές. Παρά την εφεύρεση και τη διάδοση των τηλεφώνων, το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ταχυδρομείο κατέγραψε την αποστολή 13 εκατομμυρίων τηλεγραφημάτων εντός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας το 1978.

Όμως η εποχή του διαδικτύου έβαλε τελικά το τέλος της στο τηλεγράφημα. Η ζήτηση για την υπηρεσία έφτασε σε τόσο χαμηλά νούμερα που είχε ήδη καταργηθεί σε πολλές χώρες. Η Deutsche Post συνέχισε την υπηρεσία μέχρι τώρα, αλλά παρέδιδε τα μηνύματα μόνο εντός της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, αναφέρει το Der Spiegel.

Τώρα η τελική απόφαση: Η υπηρεσία θα διακοπεί μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό είναι το τέλος μιας εποχής. Τα τηλέφωνα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα γραπτά μηνύματα αντικαθιστούν πλέον οριστικά τον προκάτοχό τους.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.