Μετά από ατύχημα με τρενάκι: Legoland επαναλειτουργεί

Μετά από ατύχημα με τρενάκι με 30 τραυματίες: Legoland επαναλειτουργεί – αναπάντητα ερωτήματα παρά τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων

Πέρυσι, η Legoland γιόρτασε την 20ή επέτειό της – ένα ατύχημα με τρενάκι επισκίασε το επετειακό έτος. Τώρα η σεζόν ξεκινά και πάλι.

Υπάρχουν όμως ακόμα αναπάντητα ερωτήματα εξαιτίας του ατυχήματος.

Περίπου επτά μήνες μετά το ατύχημα με το τρενάκι που τραυμάτισε περισσότερους από 30 ανθρώπους στο λούνα παρκ Legoland, οι ερευνητές έλαβαν έκθεση εμπειρογνώμονα σχετικά με τα αίτια.

Ωστόσο, η εισαγγελία του Memmingen δεν έχει ακόμη προβεί σε δηλώσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η έκθεση του εμπειρογνώμονα πρέπει ακόμη να αξιολογηθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας, ανώτερος εισαγγελέας Thorsten Thamm.

Ο χρόνος που θα διαρκέσει η έρευνα δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν.

Έναρξη της σεζόν το Σάββατο

Εν τω μεταξύ, το πάρκο στο Günzburg προετοιμάζεται για την έναρξη της σεζόν το Σάββατο. Φέτος, η Legoland παρουσιάζει έναν νέο θεματικό κόσμο με μυθικά πλάσματα της φαντασίας.

Το αποκορύφωμα είναι ένα νεόκτιστο τρενάκι του λούνα παρκ.

Στις 11 Αυγούστου 2022, ένα τρένο του λούνα παρκ “Fire Dragon” είχε χτυπήσει ένα τρένο που προπορευόταν στο πάρκο αναψυχής της Σουηβίας.

Έτσι τραυματίστηκαν 30 άτομα, ένα από αυτά σοβαρά. Στη συνέχεια, το τρενάκι του λούνα παρκ ήταν εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα για την έρευνα και τις περαιτέρω εργασίες, αλλά άνοιξε ξανά μετά από δύο μήνες.

Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

Νέο τρενάκι του τρόμου σε λειτουργία

Φέτος, θα τεθεί σε λειτουργία ένα νέο τρενάκι που δεν υπάρχει ακόμη σε καμία άλλη Legoland στον κόσμο.

Μια σύντομη βόλτα με το κεφάλι πάνω από την πίστα υπόσχεται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά “μια πραγματική συγκίνηση”, όπως υπόσχεται ο φορέας εκμετάλλευσης.

Η βόλτα είναι ήδη ανοιχτή για παιδιά δημοτικού σχολείου που έχουν ύψος τουλάχιστον 1,20 μέτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το οικογενειακό τρενάκι και ο θεματικός χώρος είναι η μεγαλύτερη και ακριβότερη επέκταση του πάρκου στην 20ετή ιστορία της εγκατάστασης.

Η Legoland είχε αναφερθεί σε κόστος επένδυσης άνω των 15 εκατομμυρίων ευρώ πριν από ένα χρόνο. Το θεματικό πάρκο ανοίγει φέτος από τις 25 Μαρτίου έως τις 5 Νοεμβρίου.

Η γερμανική Legoland άνοιξε το 2002 στην Autobahn 8 (Στουτγάρδη-Μόναχο). Η Legoland διαθέτει επίσης το δικό της χωριό για ολιγοήμερες διακοπές.

Το πάρκο ανήκει στον βρετανικό όμιλο Merlin Entertainments, ο οποίος διαχειρίζεται άλλα εννέα πάρκα Legoland και πολλές άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής σε όλο τον κόσμο.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης