Γερμανία: Να μεταφέρεται η Πρωτομαγιά όταν συμπίπτει με άλλη αργία;

Ένα θέμα που συζητείται σήμερα στη Γερμανία, με αφορμή τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς που πέφτει Κυριακή, είναι αν πρέπει να μεταφέρονται αντίστοιχες αργίες σε εργάσιμες ημέρες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Το κόμμα της Αριστεράς θέλει να φέρει το θέμα στη βουλή, ώστε να μην χάνονται αργίες για τους εργαζόμενους.

Όσο για το Βερολίνο συγκεκριμένα, η Κάτια Κίπινγκ, υπεύθυνη για θέματα εργασίας στην τοπική κυβέρνηση, αναφέρει ότι η μεταφορά αργιών σε εργάσιμες μέρες πρέπει να θεσμοθετηθεί, διότι αποτελεί δικαίωμα των εργαζομένων.

Ένα τέτοιο σενάριο πάντως απορρίπτουν άλλα κρατίδια, όπως η Βαυαρία, με την αιτιολογία ότι οι αργίες σχετίζονται με συγκεκριμένες ημερομηνίες και αντίστοιχες παραδόσεις.

Από την πλευρά του το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας, που πρόσκειται στους εργοδότες, εκτιμά ότι η μεταφορά αργιών σε άλλες μέρες πλήττει την ανταγωνιστικότητα, ειδικά από τη στιγμή που η Γερμανία είναι η χώρα με τις λιγότερες εργάσιμες μέρες στην Ευ

Πηγή: Δήμητρα Κυρανούδη | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.